Sminksuli: 4 Valentin napi smink – 4 különböző stílus

Sminksuli: 4 Valentin napi smink – 4 különböző stílus

Címlap / Stílus / Arc / Sminksuli: 4 Valentin napi smink – 4 különböző stílus

Képzelhetitek, hogy smink fanatikusként mennyi kérdéssel zaklatom a környezetemben élő hímeket. Válaszaik alapján nagy általánosságban azt a következtetést szűrtem le, hogy nem igazán értik mi a funkciója a különböző termékeknek vagy technikáknak, ennek ellenére mindenről határozott véleményük van.

4 különböző hangulatú sminkkel készültem ma nektek, lesz teljesen natúr(nak tűnő), romantikus, elegáns és érzéki. Természetesen az emberek személyisége ennél sokkal összetettebb, mégis remélem, hogy lesz köztük egy kedvenc, ami inspirációt ad nektek a nagy napra.

Első sminkváltozat: „No-makeup”

Egyértelműen állíthatom, hogy ez a legtöbb férfi kedvence. Minél üdébb, természetesebb, egészségesebb a hatás, annál jobban tetszik nekik.

A rossz hír az, hogy sokkal nehezebb elérni ezt az eredményt, mint hinnénk.

A bőrhibákat és a szem alatti karikákat el kell tüntetnünk, a szemöldöknek szép egyenletes ívet kell rajzolnunk, az arcrózsa legyen kicsattanó, a pillák pedig legyenek hosszúak, de mindezt úgy, hogy ne látsszon az arcon a termék!

Első sminkváltozat: Így készítsd el

Kezdj mindig bőrápolással! A „no-makeup” lényege a tökéletes bőr, ehhez pedig nem elég az alapozó és a korrektor. Én legtöbbször még az alapozómba is olajat keverek. A szemöldök formázásához használj matt szemhéjpúdert, mely a saját szálaidnál jóval világosabb. Így lesz láthatatlan és természetes a hatás.

Pirosítónak krémes terméket válassz, lehet ez akár egy krémes rúzs is, én egy rózsaszín szemhéjbázissal csináltam. Nagyon enyhén vidd fel, olyan legyen, mintha csak megcsípte volna a hideg az arcod.

A szempillákat először pödörd meg, majd egy réteg spirállal fesd át. Ha összetapadnak a szálak, egy kiürült spirál fejjel, vagy szemöldök fésűvel válaszd szét őket. Az ajkakra elég egy kis szájápoló és kész is.

Második sminkváltozat: Romantikus alkatoknak

Ezt a sminket azoknak a lányoknak ajánlom, akik ártatlan Disney hercegnők szeretnének lenni, imádják a csajos színeket, a fodrokat, a virág mintákat és a romantikus regényeket.

Az első lépések megegyeznek az előző verzióval, viszont itt már kerül a szemhéjra és az ajkakra is szín.

Fontos: a rózsaszín hidegebb árnyalatai azoknak állnak jól, akiknek a bőrtónusa is rózsás. Ha neked arany tónusú a bőröd, akkor válassz barackosabb színeket.

Második sminkváltozat: Így készítsd el

A szem sminket egy matt, mályvás árnyalatú szemhéjpúderrel kezdtem, amit kedvenc gömbölyű, laza szövésű ecsetemmel vittem fel a mélyítő ívbe. Ugyanezt a színt használtam az alsó pillasor alatt is, majd váltottam egy barackos rózsaszín selyemporra.

Ezt már lapos ecsettel, a mozgó szemhéjamra és a belső szemzugba vittem fel. A szempillámat itt már erősebben, 2-3 réteg spirállal emeltem ki. Rúzsból egy krémes állagú, közepes fedésű, élénk rózsaszínt választottam, ezt egyenesen az ajkaimra vittem fel, nem bajlódtam ecsettel.

Tipp: A gyengébb fedésű, hidratáló hatású rúzsokat gyorsan beszívják az ajkak – főleg télen – nem kell félni, hogy ott marad a nyomuk valahol.

Harmadik sminkváltozat: Klasszikus – Elegáns

A tusvonal sosem megy ki a divatból, az egyik legnőiesebb smink elem és a férfiak megőrülnek érte. Mellé egy kis szemöldök, pirosító és ajak ápoló – ez a tökéletes kombináció.

Extravagáns lányok figyelem! Én is szeretek látványos, vastag tusvonalat húzni, de ha a párotoknak szeretnétek tetszeni, akkor épp az ellenkezőjére törekedjetek. Legyen vékony, rövidszárnyrésszel, a kevesebb több.

Harmadik sminkváltozat: Így készítsd el

Továbbra is a legfontosabb a bőrkép, lásd az első sminknél. Az ajkaidra csak ajakápolót használj, a pirosító pedig lehet egy leheletnyit erősebb.

A tusvonalat húzhatod ecsettel és gél állagú termékkel, vagy folyékony applikátoros verzióval, ha a ceruza mellett döntesz, akkor mindenképp hegyezéssel kezdj. É

n lapos, ferde ecsettel szeretek dolgozni, de sokszor a kész vonalon még egy vízálló applikátoros termékkel is átmegyek a tartósság érdekében.

Mindig a „szárny” résszel kezdek, ezt nyitott szemmel húzom meg, majd kívülről befelé haladva rajzolom meg a vonalat a pillák tövében. A szempillaspirál ebben az esetben is mehet vastagabban.

Negyedik sminkváltozat: Hozzuk zavarba!

Végül lássunk egy kicsit kihívóbb, érzékibb változatot, középpontban a műszempilla.

Érdekes, hogy a nagyon színes vagy nagyon fekete szemsminkeket túl erősnek látják a férfiak, viszont a hosszú pillákat kedvelik, még az extrém dúsakat is.

A rúzs színe akármilyen lehet – természetesen passzoljon a bőrtónushoz, a ruhához és a körömlakkhoz – a textúrája viszont csakis matt. Szerintem a legjobb választás a folyékony, mattra száradó változat, ez nehezen kopik, nem hagy nyomot és nem ragad.

Negyedik sminkváltozat: Így készítsd el

Sokaknak van tartós műszempillája, nekik szerencséjük van, mert ugorhatnak is a rúzsozásra, a többiek viszont először húzzanak tusvonalat (lásd az előző sminknél), mérjék oda a soros pillát a szemükhöz (vágják le, ha szükséges) és csak utána ragasszák fel.

Ragasztásnál nagyon fontos, hogy a pilla gerince egészen az igazi pillák tövébe kerüljön. A matt rúzs alá használjatok ajakápolót vagy ajak bázist, ezek megakadályozzák a kiszáradást.

A folyékony rúzsok előtt nem szoktunk kontúr ceruzát használni, a hagyományos formátumúak előtt viszont érdemes. Utolsó lépésként dobj fel egy kis bronzosító púdert és kész is.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást