Stílus / Arc

Sminksuli: Farsangi smink lépésről-lépésre, percek alatt

Az év egyik legizgalmasabb eseménye számomra a farsangi bál. Talán a titokzatos maszkok teszik, vagy a csodálatos alkalmi ruhák, nem tudom pontosan, de ezek az események olyanok, akár egy időutazás. Több sminkötlettel is készülök nektek erre a szezonra, az elsőt azoknak a figyelmébe ajánlom, akiknek nincs ideje/kedve pepecselésre, viszont látványos eredményre vágynak. Lássuk step-by-step!

Füstös szemek

A titokzatos és drámai hatást füstös szemekkel szeretném elérni. Én alapozással és korrektorozással kezdtem a sminkelést, majd megrajzoltam a szemöldököm és felhelyeztem egy bázis krémet a szemhéjamra. Ezután következik a képen látható fázis, a sötét, metál fényű szemhéjpúder. Figyelek rá, hogy a felesleget mindig lepöcögtessem az ecsetről, így nem szóródik a sötét por a szemem alá. Csak a mélyítő ívemig viszem fel a festéket, nem baj, ha nincs elsatírozva, az most következik.

Tipp: Ha kevésbé vagy gyakorlott a sminkelésben, érdemes a szemhéjpúderrel kezdeni és csak utólag alapozni, miután sminklemosóval eltávolítottad a lehullott port.

Satírozás

Mivel minél gyorsabb és egyszerűbb sminkre törekszünk, a satírozó szín is fényes lesz, ezzel elkerüljük, hogy foltos legyen az eredmény. Én egy szép, ezüstös fényű barnát választottam, ez gyönyörűen belemosódik majd a bőrszínembe. Nagyon fontos ennél a fázisnál a laza szövésű, gömbölyű ecset, ő a legjobb barátunk. Nincs más dolgom, mint behelyezem a mélyítő ívembe (a formája miatt pont illeszkedik) és elkezdem balra-jobbra mozgatni. Úgy képzeljétek el, mint az autó ablaktörlőjét.

Tipp: Ha esetleg túlságosan rámentél a sötét színre és ezáltal eltűnt a füstös hatás, csak vedd kézbe újra a lapos ecsetet és az első színt. Addig ismételd az első két lépést, amíg el nem éred a számodra megfelelő sötétséget.

Alul ugyanez

Az alsó pillasoron ugyanezt a két lépést követem.

Először a lapos ecset gerincével vékonyan felhelyezem a sötét színt, majd lefelé elsatírozom a világos barnával.

NAGYON FONTOS: Ha Neked lefelé billenő szemformád van – tehát a szemed külső sarka lejjebb helyezkedik el, mint a belső – akkor alulra semmit ne rakj. A kicsi szeműek viszont lehetnek nálam bátrabbak, nyugodtan legyen vastagabb az alsó satír.

Legyen még feketébb

Jöhetnek a fekete szemceruzák. Én mindig több rétegben viszem fel a vízvonalamra és nem csak alul, hanem a felső pillasor alatt is. A nagyon „könnyezős” típusok inkább ne kínozzák magukat ezzel. Fontos, hogy ne csak a vízvonalba kerüljön a ceruza, hanem a szempillák közötti bőrfelületre is, így lesz igazán fekete és igéző a tekintet.

Tipp: Kisszeműek figyelem! Ez a technika nagyon kifejezővé teszi a szemeket, viszont kicsinyíti is őket. Ha szeretnétek optikailag növelni a szemeteket, akkor fekete helyett bőrszínű ceruzát válasszatok.

Bőkezűen a spirállal

A füstös szemekhez erősen megfestett pillák illenek, 2-3 réteg biztosan kelleni fog. Ezzel be is fejeztük a szemeket.

Tipp: Nagyon sok nő rövidnek látja a pilláit, pedig csak meg kellene pödörni őket. Igaz, hogy a pilla pödrő eszköz elsőre rémisztő, de higgyétek el hasznos. Egy szabály van: mindig szempillaspirál előtt használjátok, utána tilos!

Árnyékolás

Mivel fényes szemeket festettem és most már elárulhatom, hogy a rúzsom is erős színű lesz, ezért az arcomra túlzásnak éreznék egy fényes pirosítót.

Úgy döntöttem, hogy csak árnyékolni fogok, ez is erősíti majd a drámai, karakteres hatást.

Ebben a témakörben nincsen általános tipp, minden arcformának máshogy áll jól, viszont a járomcsont kiemelése mindenképpen jót tesz ennek a sminknek.

Mindenképpen matt terméket használj és a fül irányából indulva vidd fel a színt a szád sarka felé.

Mély bordó ajkak

Imádom a sötét rúzsokat és ezzel nem vagyok egyedül, már évek óta nagy divatjuk van. Én mindig kontúr ceruzával használom őket, hiszen egy sötét színnél sokkal jobban kijönnek az apró asszimetriák. A ceruza segít a tökéletes forma kialakításában. Több tippem is van ezzel kapcsolatban:

 1. Mindig legyen jól behidratálva az ajkad, száraz, cserepes ajkakon nem siklik a ceruza.
 2. Először rajzold meg a középső részeket, majd a sarkakat és csak ezután kösd össze a vonalakat.
 3. Nekem sokszor segít, ha az egész ajkamat besatírozom a ceruzával, így jobban látom ha nem egyforma a két oldal.

Jöhet a rúzs

Az utolsó lépés a rúzs felvitele. A formát már megrajzoltuk, ha minden jól megy sikerül azon belül maradni. Én szeretek rúzs ecsetet használni, de akár egyből a rúzzsal csinálhatjátok, ha úgy kényelmes. Mivel az én maszkom matt fekete, ezért krémes fényű rúzst választottam, de ha nektek csillámos/flitteres/strasszos maszkotok lesz, akkor jól mutathat hozzá a matt textúra.

Tipp: Én nem a rúzst szoktam elvinni magammal a kistáskámban, hanem a ceruzát!

Íme a végeredmény

Gyönyörű maszkokat lehet kapni, de aki érez hozzá türelmet, az csinálhat akár sajátot is.

Én utólag jöttem csak rá, hogy a szemöldökömet kár volt megrajzolni. 🙂

Próbáljátok ki lányok, 15 perc alatt kész.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

  Írj egy hozzászólást

  Bien.hu

  FREE
  VIEW