Sminksuli: Divatos fesztivál sminkek, amiket te is el tudsz készíteni

Sminksuli: Divatos fesztivál sminkek, amiket te is el tudsz készíteni

Címlap / Stílus / Arc / Sminksuli: Divatos fesztivál sminkek, amiket te is el tudsz készíteni

Mivel nemsokára kezdetét veszi a fesztivál időszak, szeretném nektek megmutatni, hogy mik a legtrendibb sminkek idén. Inspirációm természetesen a világ egyik leghíresebb és leglátogatottabb fesztiválja, a Coachella zenei és művészeti fesztivál volt. Ez az esemény minden évben kész divat paradicsom, stylistok, fodrászok és sminkesek egyaránt bevetik kreativitásukat, hogy a világsztárok minél egyedibb fesztivál külsővel jelenhessenek meg. A kollázsban láthattok néhány példát, de akit érdekel, még rengeteg képet nézegethet. Nekem szinte minden évben a Victoria’s Secret modellek a kedvenceim. A képekből inspirálódva két különböző sminket álmodtam meg, remélem sokan ki fogjátok próbálni őket.

Kényelmes natúr, fényes elemekkel kombinálva

Ha megnézitek a sztárokról készült képeket, észrevehető, hogy idén nem divat az erős szemsmink, többnyire mindenkin natúr árnyalatok vannak, műszempilla és szájszínhez hasonló, mályvás árnyalatú rúzsok.

Szerintem ez okos döntés, hiszen egy fesztiválon nem akarunk vigyázni a sminkünkre, hosszú órákon keresztül rajtunk kell lennie, ugrálni, táncolni, izzadni fogunk, tehát fontos szempont a kényelem. Ez persze nem zárja ki azt, hogy belecsempésszünk a sminkbe egy kis különlegességet.

A sztárok többsége a szem alatti területen, a járomcsont tetején, a halántékon vagy a szemöldöke fölött viselt fényes díszítő elemeket. Lehetett ez szegecs, strasszkő, fólia vagy akár csak fényes selyempor/szemhéjtus, és gyakran visszaköszönt a mellkason is.

Engem mindig zavartak a nyakláncok, úgyhogy le is csaptam erre az ötletre, igaz visszafogottabb formában, mint a jobb alsó képen látható hölgy. Lássuk miket használtam az első look-hoz.

Ezekre lesz szükséged

Egy korábbi, farsangi témájú cikkemhez már használtam füstfóliát, pici darabokra tépkedve, ezúttal arany helyett réz színűt választottam és nagyobb, egybefüggő formákat alakítottam ki. A forma kivágásához használtam egy papírvágó ollót, a ragasztáshoz pedig egyszerű műszempilla ragasztót (teszteltem és nagyon tartósnak bizonyult).

A natúr sminknél is arra törekedtem, hogy minél kevesebb termékre legyen szükség. Az alapozáshoz matt terméket választottam, egy világosabb és egy sötétebb színt (ezt később kifejtem), elsősorban azért mert ez a típus tapasztalataim alapján nagyon tartós.

Aki olvasta korábbi cikkeimet az tudja, hogy inkább az egészséges fényű bőrhatást kedvelem, de ennek kánikulában, tömegben nincsen helye. A szemöldökömre és a szemhéjamra egyaránt egy középbarna szemöldök gélt választottam, a szempilláimra pedig egy dúsító-hosszító spirált (én nem kedvelem a vízálló verziókat, de aki szereti dörzsölgetni a szemét, annak ajánlom).

Az arcomra matt bronzosító púder került, az ajkaimra pedig szintén mattra száradó folyékony rúzs. Ez a pár termék egy apró neszesszerben is elfér, akár magatokkal is tudjátok vinni, ha szeretnétek. Legyen veletek sminklemosó kendő is, jól jöhet.

Lépésről-lépésre

Az első lépés az alapozás volt és már említettem, hogy egy világosabb és egy sötétebb színt kombináltam ugyanabból a termékből. Egy sűrű szövésű alapozó ecsettel összedolgoztam a két színt (száraz bőrön nehéz megmozdítani a stickkel felvitt alapozó csíkokat, ilyenkor érdemes hidratáló permetet fújni az arcra, ezzel együtt már könnyen fog siklani az ecset).

Ezután egy ferde ecset és a szemöldök gél segítségével megformáztam a szemöldököm, majd váltottam egy apró fejű, kúp alakú ecsetre és ugyanezt a gélt vittem fel a mozgó szemhéjamra is. A pillák tövénél kezdtem, majd amikor a festék nagyja lekopott az ecsetről, elkezdtem felfelé satírozni a színt. Az alsó pillatőbe is felvittem vékonyan, majd kifestettem a pilláimat (legalább két rétegben).

A matt bronzosító púderrel végigmentem az arc legmagasabb pontjain, ehhez segítség egy korábbi cikkem. Végül felvittem a folyékony rúzst az ajkaimra és ezzel elkészült a natúr alap.

A füstfólia ragasztásához műszempilla ragasztót vettem elő, amit egy lapos ecsettel elkezdtem felvinni a bőrömre (én az arcomon kezdtem, de ez nem lényeges). Fontos: a formát a ragasztóval alakítom ki (előtte ceruzával elő is lehet rajzolni), mivel a fólia nagyon vékony, könnyen szakadó jószág. Ezután óvatosan ollóval kivágtam egy hasonló háromszöget a fóliából, leemeltem az átlátszó műanyagról és feltapogattam a ragasztós felszínre. Ahol hiányos maradt a forma, ott újra ragasztóztam és kis fólia darabkákkal kiegészítettem. Száradás után is lehet még finomítani a formán, le lehet kapargatni a kiálló részeket.

Amit én használtam: Anastasia Beverly Hills – Stick Foundation, MAC – Fluidline Brow Gelcreme, Too Faced – Better Than Sex Mascara, MAC – Bronzing Powder – Matte Bronze, Réz színű metálfólia (lelőhely: Mammut Hobbyművész üzlet)

Csillámok, csillagok, minden ami a csövön kifér

A második verzió picit elvetemültebb lesz, előkerül a csillámpor, ami nagy sláger volt idén a Coachella-n. Hajfonatokban, választékokban, szemhéjon, járomcsonton, halántékon, vállon – nagyjából mindent belepett a csillám. Sokakon láthattunk csillag formájú díszeket, flittereket is, nézzétek csak meg Josephine Skrivert a bal alsó sarokban.

A smink többi része továbbra is natúr maradt, csak hosszú pillákat, szép telt ajkakat és szálas, természetes szemöldök formákat láthattunk.

Akik szépen tudnak maguknak fonni, azoknak ajánlom, hogy próbálják ki a csillámos választékot, egyszerűen csak keverjétek a díszítő elemeket a hajzselébe és tapogató mozdulatokkal vigyétek fel, amikor kész a frizura (egy lapos fejű ecsettel kényelmesebb lesz, mint kézzel).

Ezzel kész is a fesztiválok ihlette stílus, és talán kényelmesebb viselet is, mintha az arcotokra ragasztanátok. Én persze a kényelmetlenebb verzió mellett döntöttem, nézzük a kellékeket.

Ezekre lesz szükséged

Az alapozáshoz ismét a stick alapozókat használtam, a világosabból vittem fel ezúttal a felső szemhéjamra is. A szememre más nem is került, csak spirál és műszempilla, ehhez továbbra is szükséges a ragasztó, ami majd a díszítésnél is fontos lesz.

A szemöldökömet a szálas hatás érdekében vékony ceruzával formáztam meg, az ajkamra pedig egy mattra száradó szájceruzát használtam. Ez nagy kedvencem, mivel kényelmes és gyors a használata és órákon keresztül tart.

A díszítéshez először is krémes testfestékre lesz szükségünk (ez a kis kerek, ezüst színű tégely a képen), amibe utána bele tud tapadni a csillámpor. Az extra csillogást pedig holografikus flitterekkel érem el, itt kerül elő ismét a műszempilla ragasztó. Bevallom végül nem csak a képen látható flittereket használtam, hanem a kerek, varrható verziót is.

A hajlakk abban az esetben szükséges, ha a csillámot szeretnétek a hajatokra is tovább futtatni, én csak nagyon picit használtam, hogy a hajtövemben megmaradjanak az anyagok.

Lépésről-lépésre

Maga a smink annyira natúr, hogy ezzel nem is foglalkoznék részletesen, inkább térjünk rá rögtön az őrületre. Első lépésként ezüst színű testfestéket vittem fel a hajtövembe majd elkezdem a lapos, szintetikus ecsetemmel az arcom belső részei felé elsatírozni.

Ez után a járom csontom alá is került egy kevés, amit felfelé satíroztam, rá a csontra. Folytattam lefelé, végigmentem az állkapocs csonton, majd eldolgoztam lefelé a nyakon. Mivel a testfestékem krémes állagú volt, ezért egyszerűen bele tudtam tapasztani a színjátszó csillámport, ugyanazzal a lapos ecsettel, amivel eddig is dolgoztam. Azokon a részeken, ahol már csak egész vékonyan van testfesték, a csillám kevésbé lesz tömör, ettől szép átmenet alakul ki.

A csillám után elővettem a kis holografikus lapocskákat, a pilla ragasztóból felvittem egy keveset a képen látható területekre (szintén ugyanazzal az ecsettel), majd az ujjbegyemmel belenyomkodtam a díszeket. Nagyjából fél perc volt az egész. Ezután úgy éreztem, hogy még mindig nem elég, úgyhogy elővettem a varrható flittereket és ugyanezzel a technikával (1. ragasztó 2. ujjbeggyel feltapogatás) beborítottam a nyakam szélét és a fülcimpámat.

Végül az ezüst színű testfestékkel és a csillámmal kiemeltem a kulcscsontomat is. Én nagyon jól éreztem magam benne, ti bevállalnátok?

Amit én használtam: Anastasia Beverly Hills – Stick Foundation, Anastasia Beverly Hills – Brow Wiz, Too Faced – Better Than Sex Mascara, MAC #20-as műszempilla, Duo műszempilla ragasztó (ebből inkább a zöld feliratos, vékony applikátoros verziót ajánlom), Bobbi Brown – Art Stick – Bare, Kryolan – Supracolor – Silver, Kryolan – Polyester Glimmer – Multicolor, Eulenspiegel – Diamanten (lelőhely: Bőszecset), Varrható flitter (lelőhely: Mammut Hobbyművész üzlet)

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!