Így sminkelj, ha zöld a szemed!

Így sminkelj, ha zöld a szemed!

Címlap / Stílus / Arc / Így sminkelj, ha zöld a szemed!

A zöld szem önmagában is áldás a természettől. A hírességek közül Angelina Jolie és Olivia Wilde is ilyennel büszkélkedhet. A szépséget azonban még tovább lehet fokozni egy kis sminkkel. Most megtudhatod, mi áll igazán jól neked!

Kiemelő árnyalatok

Az arany és a barna szemhéjfesték emeli ki a legjobban a zöld színt. Bézses, meleg, földszerű árnyalatokból sosem elég, így egy ilyeneket tartalmazó palettával biztosan nem nyúlsz mellé.
Fekete szempillaspirállal drámai, míg barnával természetes hatás érhető el. Próbáld arany ceruzával keretezni a szemeidet!

Visszafogott arcfestés

Ha a gyönyörű szemeidet szeretnéd hangsúlyozni, bőven elég egy kis barack vagy halványrózsaszín pír és natúr rúzs, ami az arc többi részét illeti.
Fontos, hogy szuggesztív szemek esetén ne akard az ajkadra terelni a hangsúlyt, mert az összhatás „túl sok” lehet!

Haj és tónus

A hajad és a bőröd árnyalata alapvetően meghatározza, mennyire érvényesülhet a szemed színe. Világos bőrrel és hajjal barna, barnásszürke, illetve halványlila szemfestéket célszerű választanod.
Közepes színnel és vörös hajjal rézben és narancsban tündökölhetsz, míg kreol bőrrel és sötét hajjal bármilyen lila jól áll neked.

Zöldre zöldet

Úgy gondolod, túl sok lenne a „zöldségből”, ha vibráló zöld szemhéjpúderrel emelnéd ki a zöld szemeidet!
Tévedés, hiszen egy hasonló árnyalatú festék kiválasztásával sosem látott mélységű tekintetre tehetsz szert. Sőt, a zöld kontúrvonal is megengedett.

Kéket inkább ne!

A kék fiatalos, játékos szín is lehet, de zöld szemekkel sajnos csak kivételes esetben mutat jól.
Az égszín szemhéjpúder, ceruza és spirál kerülendő számodra, ha nem szeretnél sápadtnak és kialvatlannak tűnni. Nem is próbáljuk szépíteni: a kék „eloltja” a zöld tekintet tüzét.

Irodai smink

Az élénk szemfestés általában nem túl nyerő ötlet az irodában. Zöld szemekkel azonban simán megengedheted magadnak!
Bátran aranyozd vagy barnítsd be az egész szemhéjad, vagy kreálj olyan látványos átmenetet ezekből, hogy mindenkinek tátva maradjon a szája! Elképesztő, de valahogy mégis természetesen fog állni rajtad.

Lusta megoldás

Semmi kedved összedobni egy komolyabb sminket, mégis szeretnéd valamivel feldobni a megjelenésed?
Zöld szemeid máris élénkebben tündökölnek, ha fölkensz egy kis natúr vagy átlátszó szájfényt, leletnyi barackos pír kíséretében. Az összhatás üde és fiatalos lesz!

Partismink

Válaszd a legmélyebben pigmentált barna és arany árnyalatokat a szemhéjadra, s középen oszlass el rajta egy kis sötétszürkét! A mélyítővonalba akár fekete is jöhet, és az extra hosszú, fekete pillákról se feledkezz meg! Ennyire hangsúlyos szemek mellé bőven elég lesz egy kis szolid szájfény. Sok nő úgy éli le az életét, hogy fogalma sincs, pontosan milyen színek állnak jól neki. Nem kell tehát szégyenkezned, ha nálad is ez a helyzet. Mindenki melléfog néha – mi csak segíteni szeretnénk, hogy minél ritkábban történjen meg veled!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást