Minden jó smink alapja a jól hidratált és előkészített bőr, és nincs ez másképpen az ajkaknál sem, hiszen a rájuk felvitt színárnyalatok ekkor mutatnak jól. Ahhoz, hogy igazán profik legyünk, rúzsozás előtt radírozzuk le és hidratáljuk ajkainkat. Ennek legegyszerűbb módszere az, ha a szánkat bekenjük ajakbalzsammal, majd hagyjuk, hogy azt beszívja magába a bőr. Ezután egy nedves fogkefe segítségével dörzsöljük át a bőr felszínét. Ezzel máris eltüntettük az elhalt hámsejteket. Ha ennél egy kicsit alaposabbak akarunk lenni, akkor készítsünk olyan ajakradírt, melyhez mézből és cukor keverékéből tevődik össze. Egy kis tégelyben keverjük össze ezt a két összetevőt, majd radírozzuk le vele ajkaink felületét. A rúzs felkenése előtt fél órával azért van erre a rituáléra szükség, mert az ajkaink sokkal pirospozsgásabbak lesznek, ráadásul a rúzs is tartósabb lesz.
1/5 Krémes
Nagy a hidratáló képességük, nem szárítják az ajkakat, viszont jobban le is kopnak. A krémes állagú rúzsok a legelterjedtebbek, rengeteg színben kaphatók.
A legtöbb helyzetben megállják helyüket, ezért népszerűek.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!