3 romantikus program Valentin napra, 3 000 forint alatt

3 romantikus program Valentin napra, 3 000 forint alatt

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 3 romantikus program Valentin napra, 3 000 forint alatt

Még mindig makacsul tartja magát az elképzelés, miszerint a Valentin-napot az ajándékboltosok találták ki, révén a karácsony már elmúlt, anyák napja meg még soká lesz, és valahogyan el kell adni a szíves bögrét meg a plüssmacit. A szerelmesek napjának azonban nem kell feltétlenül a tömeges költekezésekről szólnia – az alábbi programok fejenként 3 000 forintba sem kerülnek, mégis emlékezetessé tehetitek vele a randitokat.

Lebegés a város felett

Mindegy, hogy az első tavaszi napsugarakat, vagy a havas tájat élveznétek, a Libegő tökéletes alkalom egy kis romantikára. Az 1 040 méter hosszú drótpályán romantikus lassúsággal andalognak le a padok, a lábatok alatt az erdő, előttetek pedig Budapest látképe terül el.

A Libegőzésben az a legjobb, hogy szinte bármelyik napon sort keríthettek rá, mégis tökéletes és különleges program. A Normafához a Nyugatitól vagy a Széll Kálmán térről induló buszokkal is feljuthattok, hogy aztán a villanegyed házai fölött elhaladva ereszkedjetek alá. A Libegőre egy menetjegy 1 000 forintba, egy retúrjegy 1 400 forintba kerül, így ha oda-vissza vesztek jegyet, akkor is 3 000 forint alatt lesz a közös költségetek is.

Hangulatkoncert a Müpában

Hogy esténként hangulatos program várja a művészetre fogékony látogatókat a Művészetek Palotája, abban nincsen semmi meglepő, de azt tudtad, hogy délután is érdemes benézni néha? Pedig így van, a Müpában a délutáni órákban sem honol csend, február 14-én délután például Hangulatkoncertet adnakaz Üvegteremben, 5 és 6 óra között.

Az egy órás kikapcsolódás semmibe nem kerül, hiszen a program ingyenesen látogatható, és a hangszereken olyan klasszikusok csendülnek fel, mint Liszt Ferenc Magyar rapszódiája, vagy a Szerelmi álmok, de Izolda szerelmi halálát (Wagner-Liszt) is eljátsszák majd. Igazi romantikus és kulturális program!

Praliné túra a Csokoládé Múzeumban

A csokoládé már-már elcsépelt Valentin-napi ajándéknak számít, de mi lenne, ha nem dobozban, hanem egy különleges élmény formájában adnád? A Csokoládé Múzeumban egy izgalmas és édes túrára fizethettek be, melynek állomása egy csokiszökőkút, ahol rögtön csokoládé alá márthattok egy pálcikára tűzött édességet.

A túra során századfordulós csokoládéboltok kirakatát tekinthetitek meg, érdekes történeteket hallgathattok a csokoládéról, és persze számtalan finomságot kóstolhattok meg. A túra végén süteményből készült tálkákba csorgathattok csokoládét, amit tarka fűszerekkel tehettek izgalmasabbá, és persze haza is vihettek majd.

A Tokaji aszúval töltött csokoládé, a forró csokis filmvetítés és a csokoládézott aszúszem mind kiemelkedő pillanatai a programnak, és nehéz is lenne találni bármit, ami jobban illik egy ilyen édes ünnephez. A Csokoládé Múzeumba belépőt fejenként 2 890 forintért válthattok.

Így teríts meg egy romantikus vacsorához
Galéria / Így teríts meg egy romantikus vacsorához
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást