Te mihez szoktál kezdeni a rizsfőzés után fennmaradó vízzel? Ha te is azoknak a népes táborát erősíted, akik a lefolyóba öntik, akkor bizony nagy hiba. A rizsvíz ugyanis több fantasztikus előnnyel is büszkélkedhet. A segítségével kedvezhetsz az általános egészségi állapotodnak, és kifejezetten bizonyos panaszokra is megoldást nyújthat. Az már pedig csak a ráadás, hogy hihetetlenül költséghatékony, hiszen valóban pusztán arról a vízről van szó, ami a rizs főzése után megmarad.
1/5 Nagyszerű a bőrödnek
Ha a rizsvíz a lefolyóban landol, az már csak azért is rossz döntés, mert gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban is, amelyeknek köszönhetően varázslatosan hathat a bőrünkre. Nem véletlen, hogy több ázsiai országban szépségápolási alapanyagnak tekintik, hiszen valóban szinte hibátlanná és ragyogóvá teheti az arcbőrünket. Használhatod például úgy, hogy tonikként viszed fel a bőrödre, és finoman bedörzsölöd egy vattakoronggal vagy készíthetsz belőle egy nyugtató fürdővizet is. Utóbbi nagyszerű választás akkor is, ha ekcémás a bőröd vagy leégtél a napon, és meg szeretnéd nyugtatni a bőrödet.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik!
2/5 Támogathatod vele az emésztőrendszeredet
A rizsvíz a benne található keményítőnek köszönhetően nagyszerű nyugtató hatással rendelkezik, és különféle emésztési problémákat is enyhíthetsz a fogyasztásával. Ha például gyomorrontásod vagy hasmenésed van, próbál meg egy kis pohár hígított rizsvizet elkortyolgatni. A keményítő hamarosan el fog kezdeni kötőanyagként funkcionálni, és segít a panaszaidon. De alapvetően is jó hatással van az emésztőrendszerre, így akkor is bátran fogyaszthatod, ha éppen teljesen jól érzed magad.