Te mihez szoktál kezdeni a rizsfőzés után fennmaradó vízzel? Ha te is azoknak a népes táborát erősíted, akik a lefolyóba öntik, akkor bizony nagy hiba. A rizsvíz ugyanis több fantasztikus előnnyel is büszkélkedhet. A segítségével kedvezhetsz az általános egészségi állapotodnak, és kifejezetten bizonyos panaszokra is megoldást nyújthat. Az már pedig csak a ráadás, hogy hihetetlenül költséghatékony, hiszen valóban pusztán arról a vízről van szó, ami a rizs főzése után megmarad.
1/5 Nagyszerű a bőrödnek
Ha a rizsvíz a lefolyóban landol, az már csak azért is rossz döntés, mert gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban is, amelyeknek köszönhetően varázslatosan hathat a bőrünkre. Nem véletlen, hogy több ázsiai országban szépségápolási alapanyagnak tekintik, hiszen valóban szinte hibátlanná és ragyogóvá teheti az arcbőrünket. Használhatod például úgy, hogy tonikként viszed fel a bőrödre, és finoman bedörzsölöd egy vattakoronggal vagy készíthetsz belőle egy nyugtató fürdővizet is. Utóbbi nagyszerű választás akkor is, ha ekcémás a bőröd vagy leégtél a napon, és meg szeretnéd nyugtatni a bőrödet.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!