Ritkán mondod ki, hogy szereted? – Ha ezeket teszed, érezni fogja

Ritkán mondod ki, hogy szereted? – Ha ezeket teszed, érezni fogja

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ritkán mondod ki, hogy szereted? – Ha ezeket teszed, érezni fogja

Bár igenis fontos, hogy időnként halljuk egymástól azt, hogy „Szeretlek”, ha túl gyakran használjuk ezt a kifejezést, akkor hosszú távon elvesztheti eredendő jelentőségét. Szerencsére a szeretetünk kifejezésére többféle módszer létezik, melyek többségéhez még szavakat sem kell használnod, hiszen az is elég lehet, ha érezteted a másikkal, hogy sokat jelent számodra. Íme néhány apró gesztus, mellyel újra és újra elmondhatod párodnak, hogy szereted!

Főzz neki valamit!

Kelj fel egy kicsit korábban és készíts a párodnak reggelit, vagy lepd meg este egy fárasztó munkanap után egy finom vacsorával!

A főzés az egyik legjobb módja annak, hogy kimutassuk a szeretetünket, ráadásul az olyan ételek, melyeket egy számunkra kedves személy készített nagy gonddal, finomabbnak is tűnnek, mint az éttermekben kapható fogások.

Nem kell mesterszakácsnak lenned ahhoz, hogy örömet szerezz a párodnak, hiszen a lényeg az igyekezet, így még egy egyszerű rántott hússal, vagy palacsintával is nagy sikert arathatsz!

Hallgasd meg!

Fontos, hogy a párod érezze, számíthat rád, és ha baj van, meghallgatod a problémáit.

Ez persze még nem feltétlenül jelenti azt, hogy neked kell megoldanod a gondjait, hiszen már azzal is sokat tehetsz, ha kellően odafigyelsz rá, és biztosítod őt támogatásodról.

Mindenkinek akadnak olyan pillanatok az életében, amikor mindennél jobban szüksége van néhány biztató szóra, és egy igaz barátra.

Ha tehát látod, hogy valami aggasztja azt, akit szeretsz, ne habozz nála rákérdezni, viszont kizárólag abban az esetben adj tanácsot, ha a párod is erre kér téged!

Ne csak magadra gondolj!

Ne csak azt tartsd szem előtt, ami neked jól esik, helyette figyelj oda a párod igényeire is és törekedj kompromisszumra!

Ha te kevésbé szereted a kínai gyorsételt, ő viszont rajong érte, akkor időnként üljetek be egy kínai étterembe, és olykor nézzétek meg az általa oly nagyra értékelt szuperhős filmeket is!

Tedd egy kicsit félre a saját szükségleteidet, és fordíts figyelmet a párod érdeklődési körének, illetve hobbijainak!

Megeshet, hogy meglepetés ér, és a végén te magad is jól szórakozol majd!

Szánj időt a barátaira!

Akár szereted őket, akár nem, fontos, hogy jó kapcsolatot ápolj a párod barátaival, és ennek érdekében félretedd az előítéleteidet!

Szervezzetek közös programokat, és igyekezz minél jobban bekapcsolódni a társaságába!

Biztos lehetsz benne, hogy a párod értékelni fogja az igyekezetet, és ha szerencséd van, akár te is új barátokra lelhetsz!

A társaságban együtt töltött idő alatt új élményekre tehettek szert, és közelebb kerülhettek egymáshoz.

Hagyd, hogy önmaga lehessen!

Mindannyian egyéniségek vagyunk, saját szokásokkal, tulajdonságokkal, és különböző hibákkal.

Ám különös módon gyakran éppen ezek a hibák vagy éppen furcsaságok tesznek minket egy másik ember szemében szerethetővé, hiszen valljuk be, senki sem tökéletes.

És bár a párok számára is fontos megtanuljanak alkalmazkodni egymáshoz, az sosem vezet jóra, ha alapjaiban akarjuk megváltoztatni a másikat.

Ha nem tudod elfogadni a párod gyengeségeit, elképzelhető, hogy nem ő az igazi számodra!

Lepd meg valami aprósággal!

Egy apró figyelmesség mindenkinek jól esik.

Nem kell méregdrága ékszerekkel, vagy drága ajándékokkal elhalmoznod párodat, ahhoz, hogy érezze a szeretetedet, ugyanakkor egy romantikus meglepetéssel biztosan leveszed majd a lábáról!

Gondold végig mi az, amire leginkább szüksége van, vagy készíts saját kezűleg számára egy olyan ajándékot, mely rád emlékezteti majd!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást