Részeges csirke

Részeges csirke

Címlap / Életmód / Receptek / Részeges csirke

Ha szeretjük a nehezebb, erősebben fűszerezett ételeket, amelyeket borral készítenek el, akkor mindenképpen próbáljuk ki a fehérborral készült részeges csirkét. Ezzel igazi farsangi különlegességet tehetünk az asztalra!

Hozzávalók:

1 közepes méretű, egész csirke
10-15 dkg füstölt szalonna
10 dkg vaj
3-4 dl fehérbor
só, bors, majoránna

Elkészítés:

A csirkét megmossuk, és alaposan besózzuk. A sót kívül és belül is bőven tehetünk rá, a külső részre borsot, a belsőre pedig majoránnát is tegyünk. A csirkét mindenhol leöltjük olvasztott vajjal, és aláöntjük a fehérbort.

Fóliával lefedjük, enyhe tűzön sütjük, közben folyamatosan ellenőrizzük, hogy kell-e pótolni a bort. Mikor a hús puhára sült, vékony szalonnaszeletekkel borítjuk be, majd a sütőbe visszatéve ropogósra sütjük.

VIDEO 10+1 sminkes trükk, amit bárcsak előbb tudtál volna

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!