Otthon / Háztartás

5 rejtett dolog a lakásban, amiért nem tud jó illat lenni az otthonodban

Illatgyertya

Lerakódás van a lefolyókban

Ez a leggyakoribb oka annak, hogy egy otthon kellemetlen szagú: a lefolyókban megmaradt étel- és egyéb maradékok egy idő után rothadni, párásodni kezdenek, ez pedig bizony büdössel jár. Tisztítsd ki minden lehetséges lefolyódat lefolyótisztítóval kétszer-háromszor, ha úgy érzed, innen jön a szag.

A mosógéppel van a baj

Ha régóta használod a gépet, esetleg gyakran benne hagyod a ruhákat nedvesen, természetes, hogy előbb-utóbb megjelenik a penész benne, ennek pedig szaga lehet, főleg, ha beltéren teregeted a ruháidat. Vegyél speciálisan erre készített penészölő tablettát, és moss egyet vele! A ruháidnak is jobb, ha friss illatúak és penészmentesek lesznek.

Minél előbb mosd ki az edzős ruháidat

Lehet, hogy azt hiszed: a szennyesben jó helyük van az izzadt edzős ruháidnak, de valójában okozhatnak rossz szagot a lakásban azzal, hogy bepárásítják az egész szennyeskosarat, szélsőséges esetben penész is megjelenhet közöttük. Minél előbb mosd ki a nedves, büdös ruhákat, így biztosan nem áll fenn ez a veszély.

A hűtőből jön a szag

Előfordulhat, hogy olyan ételek vannak még a hűtőben, amelyek már régen megromlottak, és amelyek minden egyes alkalommal szagot eresztenek a lakásba, ha kinyitod a hűtő ajtaját. Rendszeresen ellenőrizd, hogy mi az, amit ki kellene már dobni, és mi az, aminek olyan erős szaga van, hogy érdemes lehet inkább műanyag tárolóban berakni a hűtőbe.

A szőnyeg évek óta nem volt rendesen kitisztítva

Sajnos a rendszeres porszívózás édeskevés, a szőnyegeknek, és főleg a padlószőnyegeknek időnként muszáj egy sokkal mélyebb tisztításon átesniük, különben konstans büdöst eregethetnek a lakásba. A bennük felhalmozódott por és kosz pedig nem is egészséges az emberi szervezetnek sem. Legalább félévente használj a szőnyegeiden mélytisztítót, vagy bérelj egy kifejezetten erre legyártott tisztítógépet, és menj át vele a szöveten!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást