VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton

2. Sós krékerek és falatkák
Hasonló a helyzet a sós apró falatkákkal is, melyek egy idő után könnyen magukba szívják a levegő nedvességét, és olyan állagúvá válnak, melyet egy idő után nincs gusztusa senkinek megenni. Egy apró trükkel azonban életet lehelhetsz beléjük: melegítsd elő a sütőt 250 fokra, majd kb. 25 percre tedd be a krékereket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
Meglátod, pillanatok alatt újra ropogósak és ínycsiklandóak lesznek, így most már csak arra kell figyelned, hogy ne legyen túl forró, mielőtt a szádba rakod! Tudtad, hogy a popcorn is hasonló elven működik, így, hogyha másnapra állott lesz és „gumis” állagú, egy kis rámelegítéssel ismét ropogni fog a fogaid között?

3. Saláta és uborka
Kókadozik és fonnyad a konyhádban az uborka és a saláta, mert nem ettétek meg záros határidőn belül őket? Ne csüggedj, ugyanis egészen addig, míg levet nem eresztenek és meg nem rohadnak ezek a zöldségek (azt pedig elég hamar észre lehet venni), pár mozdulattal újra frissé lehet őket varázsolni.
A salátára is és az uborkára is érvényes ugyanis, hogyha 30 percre jéghideg vízbe teszed őket, hamar újjáélednek, és régi (de, ha nem is a bolti, majdnem hasonló) állagukkal várják, hogy felhasználd őket. Az uborkánál figyelj azért arra, hogy a végeit csípd le, mielőtt elmerülnek a hideg vízben!

4. Kenyér
No igen, a kenyér is kényes téma, mert ha keveset vesz az ember belőle, akkor mehet érte újra a boltba, ha pedig sokáig áll egyhelyben, állagában jelentős romlás következhet be. Ha azonban egy spriccelős flakonból lefújod vízzel a kenyeredet, majd bebújtatod alufóliába, és beteszed a sütőbe 200 fokra, pillanatok alatt friss verziót kaphatsz. 15 perc után vedd le róla az alufóliát, majd csomagold ki és újabb 10 percre told vissza a sütőbe. Az eredmény ropogós és mennyei kenyér!
A cikk folytatódik, lapozz!