Ez egy egyedülálló szendvics, szokatlan mediterrán hozzávalókból. A hozzáadott keménytojás lágyabb ízt kölcsönöz a szendvicsnek.
Hozzávalók: zsemle, szardella filé konzerv, olíva olaj, kapribogyó, petrezselyem, fokhagyma, kaliforniai paprika, koktélparadicsom, lila hagyma, fekete olívabogyó, főtt tojás.
A zsemléből csipkedjük ki a belseje nagy részét, ebből tölteléket készítünk. Vágjuk apróra a kapribogyót, petrezselymet, fokhagymát és szardellát. Keverjük hozzá az olíva olajat és sózzuk. Tegyük az egész keveréket egy tálba, adjuk hozzá az apróra vágott paprikát, félbe vágott koktélparadicsomokat, hagymát, olajbogyót és a kenyér tölteléket. Keverjük finoman össze.
Töltsük meg a zsemlét ezzel a keverékkel és tegyünk rá főtt tojás szeleteket. Helyezzük hűtőbe, nyomtassuk meg a tetejét egy nehéz tárggyal (pl. serpenyő). Tálaláskor vágjuk szeletekre egy éles késsel.Nyári szendvics tojással és szardellával
Ez egy egyedülálló szendvics, szokatlan mediterrán hozzávalókból. A hozzáadott keménytojás lágyabb ízt kölcsönöz a szendvicsnek.
Hozzávalók: zsemle, szardella filé konzerv, olíva olaj, kapribogyó, petrezselyem, fokhagyma, kaliforniai paprika, koktélparadicsom, lila hagyma, fekete olívabogyó, főtt tojás.
A zsemléből csipkedjük ki a belseje nagy részét, ebből tölteléket készítünk. Vágjuk apróra a kapribogyót, petrezselymet, fokhagymát és szardellát. Keverjük hozzá az olíva olajat és sózzuk. Tegyük az egész keveréket egy tálba, adjuk hozzá az apróra vágott paprikát, félbe vágott koktélparadicsomokat, hagymát, olajbogyót és a kenyér tölteléket. Keverjük finoman össze.
Töltsük meg a zsemlét ezzel a keverékkel és tegyünk rá főtt tojás szeleteket. Helyezzük hűtőbe, nyomtassuk meg a tetejét egy nehéz tárggyal (pl. serpenyő). Tálaláskor vágjuk szeletekre egy éles késsel.