5 pszichológiai módszer, amitől örökre fülig szerelmes marad beléd

5 pszichológiai módszer, amitől örökre fülig szerelmes marad beléd

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 pszichológiai módszer, amitől örökre fülig szerelmes marad beléd

1/5 Gyakran nézel a szemébe, fenntartod a szemkontaktust

A terapeuta szerint ahhoz, hogy valaki gyengéd érzéseket kezdjen el táplálni feléd, sokszor az is elég, hogy ne kóboroljon el a tekinteted beszélgetés közben.

Egy felmérés ugyanis bebizonyította, hogy azok a személyek, akik szerelmesek egymásba, az együtt töltött idő 75%-ban fenntartják a szemkontaktust – és ennek köszönhetően sokkal intimebb köteléket alakítanak ki egymással.

2/5 Figyelmes vagy vele, tényleg érdekel ki ő

Azzal biztosan nem mondunk újdonságot, hogy az emberek szeretik úgy érezni, hogy a beszélgető partnerüket tényleg érdekli az, amit mondanak. Valójában pedig ez olyan sokat számít az ismerkedés kezdeti (és egyébként későbbi) szakaszában is, hogy megkönnyítheted vele a szerelembeesést.

Azzal ugyanis, hogy kérdéseket teszel fel az aktuális témával kapcsolatban, és együtt érző vagy, bebizonyítod, hogy érdeklődsz a másik személy gondolatai és tapasztalatai iránt.

3/5 Ha értékeled őt

Neuman elárulta, hogy a szerelem kialakulásához egyenes úton vezet az, ha a másik személy értékesnek, fontosnak érzi magát.

Egy felmérés során olyan frissen szakított párokat kérdeztek a döntésükről; 48%-uk pedig megerősítette, hogy azért döntöttek a továbblépés mellett, mert a párjuk idővel egyáltalán nem értékelte őket.

Ha ezt a szabályt betartod, máris egy lépéssel közelebb kerültél a szerelemhez!

4/5 A mosolyod…

Köztudott tény, hogy nevetés és mosolygás közben sokkal vonzóbbnak tűnsz a környezeted számára; de azt gondoltad volna, hogy ezáltal sokkal könnyebben beléd is szerethet a kiszemelted?

A pszichoterapeuta szerint sokszor csupán ennyi a titok kulcsa – a vidámságnak köszönhetően ugyanis afféle „főnyeremény” hatását kelted, és sokkal szimpatikusabb leszel a randi partnered szemében is.

Arról nem is beszélve, hogy a te kedved is jobb lesz a nevetéstől!

5/5 Aprócska érintések

Akárcsak a szemkontaktus, úgy az apróbb érintések (például egy ölelés, vagy egy szimpla simogatás) is képes fokozni a kettőtök közötti intimitást.

Olyannyira, hogy egy felmérés szerint azok a párok, akik gyakrabban vetik be ezeket az egyszerű kedvességeket a hétköznapok során, sokkal boldogabb kapcsolatban élnek.

Te gondoltad volna, hogy egy ölelés vagy kézfogás ilyen sokat számíthat a szerelem kialakulásában és a tűz fenntartásában?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást