5 pszichológiai trükk, amitől örökre fülig szerelmes marad beléd

5 pszichológiai trükk, amitől örökre fülig szerelmes marad beléd

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 pszichológiai trükk, amitől örökre fülig szerelmes marad beléd

1/5 Tartsd fenn a szemkontaktust

A terapeuta szerint ahhoz, hogy valaki gyengéd érzéseket kezdjen el táplálni feléd, sokszor az is elég, hogy ne kóboroljon el a tekinteted beszélgetés közben.

Egy felmérés ugyanis bebizonyította, hogy azok a személyek, akik szerelmesek egymásba, az együtt töltött idő 75%-ban fenntartják a szemkontaktust – és ennek köszönhetően sokkal intimebb köteléket alakítanak ki egymással.

2/5 Legyél figyelmes

Azzal biztosan nem mondunk újdonságot, hogy az emberek szeretik úgy érezni, hogy a beszélgető partnerüket tényleg érdekli az, amit mondanak. Valójában pedig ez olyan sokat számít az ismerkedés kezdeti (és egyébként későbbi) szakaszában is, hogy megkönnyítheted vele a szerelembeesést.

Azzal ugyanis, hogy kérdéseket teszel fel az aktuális témával kapcsolatban, és együtt érző vagy, bebizonyítod, hogy érdeklődsz a másik személy gondolatai és tapasztalatai iránt.

3/5 Értékeld a másikat

Neuman elárulta, hogy a szerelem kialakulásához egyenes úton vezet az, ha a másik személy értékesnek, fontosnak érzi magát.

Egy felmérés során olyan frissen szakított párokat kérdeztek a döntésükről; 48%-uk pedig megerősítette, hogy azért döntöttek a továbblépés mellett, mert a párjuk idővel egyáltalán nem értékelte őket.

Ha ezt a szabályt betartod, máris egy lépéssel közelebb kerültél a szerelemhez!

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást