Dekor / Otthon

Pici az erkélyed? Így alakítsd át, hogy imádj kiülni!

Pici az erkélyed? Így alakítsd át, hogy imádj kiülni!

Néhány négyzetméteren akár a nyugalom szigetét is megteremtheted magadnak, ahol a szabad levegőn ejtőzhetsz, amikor az időd csak engedi. Akár egy reggeli kávézás, akár egy koraesti vacsora helyszínének is tökéletes lehet az erkélyed, ha áldozol rá egy kisebb összeget és egy kicsit átalakítod. Mutatunk néhány csodaszép megoldást, amelyekből ötletet meríthetsz a saját balkonodhoz.

Fehér és natúr

Egy szép fából készült padló, egy kis bambusz a korlátra, és egy kisebb raklapokból összerakott kanapé, és máris megvan az alapod ehhez a csodaszép, natúr erkélyhez.

A fehér textíliák, asztal és székek remekül kiegészítik majd ezt a letisztult kis balkont.

Néhány zöld növénnyel még fel is dobhatod az összképet, egy szép izzósor pedig a romantikus esti hangulatról is gondoskodni fog.

Viva Mexico!

Ha szereted a kaktuszokat és pozsgásokat, akkor vásárolj be bőségesen ezekből a növényekből, mert csodálatosan mutatnak majd az erkélyeden.

Egy kisebb asztallal és egy barna kanapéval kiegészítve a tüzes Mexikót varázsolhatod a balkonodra.

Válassz hasonló, egyszerű geometriai mintájú, természetes színeket kombináló díszpárnákat, szerezz be egy sombrerot, és kezdődhet is az ejtőzés!

Közel-keleti romantika

Ha szereted az élénk színeket, akkor ezt a közel-keleti stílusú erkélyt biztosan imádni fogod.

Faburkolat és egy egyszerűbb pad elég is a balkon alapjához, és innen már csak a dekorálás marad hátra.

Színes párnák, szőnyegek és kosarak gondoskodnak majd a hangulatról, és egy kisebb kávézóasztal helyett akár egy nagyobb fatálca is szolgálhat étkezőfelületként a földön, néhány ülőpárnával kiegészítve.

Ha még romantikusabb hangulatot szeretnél, meleg fehér árnyalatú izzósort és néhány áttetsző, színes függönyt is felszerelhetsz a balkonra.

Brooklyni hangulat

Ha igazi pörgős nagyvárosi nőként definiálnád magad, akinek nincs túl sok ideje otthon ücsörögni, de a reggeli kávét szívesen meginná egy kis nyugiban, akkor egy hasonló erkély lesz számodra a tökéletes választás.

Fából készült kisasztal és székek, néhány virág és egyszerűbb dekoráció elég is a balkonodhoz.

Szerezz be kényelmes székpárnákat és egy két vastagabb pokrócot, hogy a hűvösebb reggeleken is kényelmesen kávézhass majd.

A szunditás szerelmeseinek

Egy erkély még arra is tökéletes lehet, hogy felszerelj rá egy függőágyat: nem kell semmiféle bonyolult típusban gondolkodnod, egy vastagabb vászonból ugyanis remek fekvőalkalmasságot készíthetsz magadnak.

Délutáni szunyókáláshoz vagy akár napozáshoz, olvasgatáshoz kevés ideálisabb helyet tudunk elképzelni.

Bútorokra nem is lesz szükséged, elég egy-két szőnyeg és díszpárna, dekorációnak pedig néhány növény a balkonodhoz.

Virágos erkély

Akár Júlia híres balkonja is lehetne egy ilyen gyönyörű, fehér rózsákkal körbefuttatott balkon.

Ugyan hosszabb időbe telik, mire a növényeid így befutják majd a falat és a korlátot, de a végeredményért garantáltan megéri majd ez a projekt.

Ha nem tudod a falra futtatni a virágokat, készíthetsz néhány bambuszból vagy falécből egy kisebb lugast is, és nagyobb cserépbe ültethetsz magadnak fás szárú növényeket.

Egy romantikus stílusú karosszék és egy kerek asztalka éppen elég ehhez az egyszerű, mégis nagyszerű pihenőhelyhez.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást