5 perc alatt megmondhatod valakiről, hogy mérgező személyiségű ember vagy sem

5 perc alatt megmondhatod valakiről, hogy mérgező személyiségű ember vagy sem

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 perc alatt megmondhatod valakiről, hogy mérgező személyiségű ember vagy sem

Egy mérgező személyiségű, rosszindulatú embernek nincs helye sem a magánéletedben, sem a munkahelyi környezetedben. Azonban sajnos nem érkezik az emberek mellé leírás, amiből megtudhatnád, milyen káros tulajdonságaik vannak, pláne, hogy a legtöbben nagyon ügyes manipulátorok! De azért szerencsére akad néhány dolog, amiből akár 5 perc alatt eldöntheted egy másik személyről, hogy rosszindulatú-e vagy sem.

1. Gonosz dolgokat mond másokról

Amikor találkozol valakivel, figyeld meg, hogyan beszél másokról. Ha az emberek háta mögött hamar kritizálóvá válik a viselkedése, kibeszéli őket, és panaszkodik róluk, akkor nagyon nagy az esélye annak, hogy mérgező személyiségű emberrel állsz szemben!

Biztos lehetsz abban, hogy ha egy kicsit is közel engeded magadhoz, rövidesen rólad is hasonlóan beszél majd másoknak.

Sőt, még csak nem is kell semmi személyeset megosztanod magadról, ugyanis azonnal találni fog benned kivetnivalót, amiről pletykálhat a többieknek. Ezt azért teszi, mert úgy gondolja, így nemcsak téged rombol le mások szemében, de egyúttal az éppen aktuális beszélgetőtársához is közelebb tud kerülni a belső információkkal.

2. Nagyon sokat panaszkodik

Az igazán rosszindulatú emberek képesek órákig panaszkodni, anélkül, hogy akár egy percre is átadnák a szót a másik félnek. Mindegy, hogy miről van szó, valamiben úgyis talál kivetnivalót, amin aztán hosszú ideig idegeskedhet. Azáltal, hogy leállsz vele beszélgetni, máris rosszabb lesz a hangulatod, a produktivitásod mértéke lecsökken, és még a közérzeted is romolhat.

És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy így könnyen beleeshetsz abba a hibába, hogy megpróbálod megoldani a problémáit. Segítő kezet nyújtasz, és a végén teljesen beszippant téged a saját gondjába. Ha találkoztál valakivel, és már az első fél órában panaszkodni kezd valamiről, jobb, ha távolságtartó maradsz vele szemben a későbbiekben.

Kép forrása: pexels.com

3. Neki mindenből a legjobb jár

Egy mérgező személyiség legnagyobb jellemzője, hogy úgy érzi, ő aztán mindenkinél jobb, szebb, okosabb, különlegesebb – vagyis felsőbbrendűnek tartja magát.

Úgy érzi, neki VIP bánásmód járna, mindegy, hogy egy szállodai ellátásról vagy szimplán csak sorban állásról van szó. Általában ő az, aki egy étteremben képes jelenetet rendezni, mert a levesét nem forrón kapta meg, vagy mert nem az ablak mellé kapott helyet. Ha megismerkedsz valakivel, és ő alig néhány mondat után egy „ártatlan” szívességet kér tőled, érdemes résen lenned, mert valószínűleg többször is meg fogja ezt ismételni, és egy idő után magától értetődőnek veszi.

4. Védekező állásban találod magad

Néha ez olyan észrevétlenül történik meg, hogy nem is tudod, hogyan kerültetek ide. De úgy érzed, muszáj magyarázkodnod valamiről annak az embernek, akivel épphogy csak megismerkedtél. Mindegy, hogy miről van szó: ez lehet akár egy korábbi cselekedeted, vagy a ruhád, amit éppen viselsz. De ha azt érzed mellette, hogy védelmi funkcióba kell kapcsolnod, az nagyon rossz előjel. Biztos, hogy a későbbiekben is meg fog ismétlődni ez, ami egy idő után nagyon fárasztóvá válik. Ilyen személlyel nem érdemes túl közeli kapcsolatba kerülnöd, akár kapcsolatról, akár munkahelyi viszonyról van szó.

5. Csak magáról beszél

Összefutottál egy számodra eddig ismeretlen személlyel, és beszélgettetek fél órát. A kérdés, hogy ő is érdeklődött felőled, vagy szinte végig csak róla volt szó? 

Ha egész idő alatt csak magáról beszélt, és nem is hagyott téged szóhoz jutni, akkor biztos, hogy nem egy túl pozitív személyiségről van szó.

Úgy fest, hogy kizárólag saját magával van elfoglalva, és egy ilyen emberrel barátságot, vagy akár kapcsolatot létesíteni kimondottan kimerítő lesz alig pár hét után. Ők a tipikus energiavámpírok, akik elszívják mások életerejét azzal, hogy mindig csak magukról témáznak, és sokszor csak panaszkodni tudnak.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást