A filmnézős esték elmaradhatatlan kelléke a popcorn, de ha egy kis újítást vinnél az ízvilágba, érdemes akár otthon elkészítened magadnak! Ez szerencsére egyáltalán nem nagy ördöngősség, sőt, valójában az alábbi receptek segítségével könnyen megcsinálhatod, alig pár hozzávaló segítségével.
4/5 Sajtos popcorn
Hozzávalók: 2 ek növényi olaj, 1/2 bögre pattogatni való kukorica, 1/4 bögre só, 2 ek sajtpor
A növényi olajat közepes lángon felmelegíted, majd hozzáadod a kukoricát. Ahogy korábban is, ezúttal is fontos, hogy alacsonyabbra vedd a lángot, tedd rá a fedőt, és időnként rázd meg a lábast, hogy ne égjen le. Ha már ritkán pukkannak a kukoricák, öntsd ki egy tányérba.
Ezután szükséged lesz a sajtporra, amit egyszerűen csak rá kell öntened a popcornra, de figyelj oda arra, hogy még forró legyen, mert így megolvad rajta egy kicsit. Másik opció, ha nincs otthon sajtporod, hogy helyettesítsd némi cheddar sajttal. Reszeld le, olvaszd fel a tűzhelyen, majd öntsd le a kész kukoricát vele!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!