10 nyomós okod van ezentúl szódabikarbónát tenni a fürdővizedbe

10 nyomós okod van ezentúl szódabikarbónát tenni a fürdővizedbe

Címlap / Stílus / Test / 10 nyomós okod van ezentúl szódabikarbónát tenni a fürdővizedbe

Mi is a szódabikarbóna, ez a sokoldalú csodaszer? Nátrium-hidrogén-karbonát, ami egy enyhén lúgos, vízben jól oldódó só, amit rengeteg mindenre tudunk használni. Az alábbi tíz pontból kiderül, miért hasznos még fürdeni is benne.

1/10. Gombás fertőzések

A gombás fertőzések mindennaposak és az enyhe tünetektől kezdve az egészen komoly kellemetlenségig és fájdalomig terjed a hatásuk. A gyulladt, feldagadt és viszkető testrészek zavarnak minket a napi teendőkben, ezért minden segítség jól jön, ami enyhíti ezeket a kényelmetlen szimptómákat. A szódabikarbóna-fürdő segít hamarabb felépülni a gombás fertőzésből, mert megöli a candida sejtek többségét.

2/10. Körömgyulladás

A gyulladt körömágy és a körömgomba sokak életét keseríti meg. A vastag, elszíneződött és porladó körömnek jót tesz, ha rendszeresen szódabikarbónás vízbe áztatjuk, de erről a biztonság kedvéért előbb kérjük ki orvosunk véleményét mert a nyílt sebek esetében ez nem mindig ajánlott.

3/10.
Ekcéma

Az ekcéma száraz, viszkető és gyulladt bőrfelületekkel jár, mikor időnként jól kezelhető, míg máskor beindul. Ezek az akár tenyérnyi területek olyakor annyira viszketnek, hogy a beteg képes véresre vakarni, ami által nemcsak a tünetek súlyosbodnak, de még a seb elfertőződésének esélye is megnő. A meleg fürdővízbe tett negyed vagy félbögrényi szódabikarbóna enyhíti a viszketést, csak arra kell ügyeljünk, hogy fürdés után egyből hidratáljuk a száraz bőrfelületeket.

istockphoto

4/10. Pikkelysömör

Ugyanúgy, ahogy az ekcémánál, a pikkelysömör (psoriasis) esetében is nyugtatja a gyulladt, elszarusodott vagy hámló bőrt a fürdő, mert enyhíti az irritációt és a viszketést.

5/10. Mérges szömörce és csaláncsípés

A növényi irritáció ellen is hatékony a szódabikarbóna-fürdő. A mérges szömörce vagy csaláncsípés okozta viszkető kiütés gyorsabban gyógyul így, illetve a fürdő abban is segít, hogy a bőr kevésbé szívja be a csípő érzést okozó növényi olajokat.

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»