Ezért akarnak a nők mindig beszélgetni szex után

Ezért akarnak a nők mindig beszélgetni szex után

Címlap / Szerelem / Szex / Ezért akarnak a nők mindig beszélgetni szex után

A szexuális utógondozás ölelkezés, beszélgetés vagy érzéki érintés formájában történhet. A szexuális utógondozás segít a kapcsolat intimebb kötelékeinek kialakításában. Ahhoz, hogy megkapja a szükséges utógondozást, közölnie kell, hogy mire van szüksége érzelmileg és fizikailag a szex után.

Sokan a szexuális utógondozást a BDSM közösség sajátjának tulajdonítják. És bár igaz, hogy a szexuális utógondozás fontos eleme a BDSM játéknak, ez minden más szexuális találkozásnál is létfontosságú. Függetlenül a szexuális közjáték perverz faktorától vagy enyheségétől, illetve a szexuális kapcsolat típusától, legyen alkalmi vagy elkötelezett, az embernek gondoskodnia kell partnere jólétéről.

Erről szól a szexuális utógondozás – a partner fizikai és érzelmi szükségleteinek kielégítéséről a szexet követő helyreállási időszakban. Valójában fontos, hogy a szex előtt, közben és után is gondoskodjunk róla.

A BDSM utógondozás egy gyakran megvitatott gyakorlat a BDSM közösségben. De a szexuális utógondozás gyakran elfelejtődik, vagy egyszerűen figyelmen kívül hagyják más szexuális tevékenységeknél. Ugyanezek az utóhatások, amik a BDSM esetében, a vanília szex után is előfordulhatnak. Függetlenül a szexuális találkozás stílusától vagy intenzitásától, az egyének a közösülést követően a partnerüktől való elszakadás érzését tapasztalhatják.

A frusztráció vagy a kiszolgáltatottság érzése is lehetséges. Ami izgalomba hozhatja a szeretőt, az az izgalom utáni állapotban zavarba ejtéssé vagy szégyenérzetté válhat. A posztkoitális diszfória (szomorúság érzése) szintén lehetséges a szexuális együttlétet követően. Az utógondozás jótékonyan hat a frusztráció, a szomorúság, a leválás vagy a sebezhetőség érzésének csökkentésére a szexet követően.

LuckyBusiness/istockphoto.com

Hogyan néz ki a szexuális utógondozás?

Sokféle formát ölthet, és az a te és partnered egyéni érzelmi és fizikai igényeitől függ. Nem kell, hogy időigényes legyen. Néhány ember számára elegendő öt perc utógondozás. A partnereddel való törődés azonban biztosan nem azt jelenti, hogy azonnal megfordulsz és elalszol, vagy felugrasz, hogy készíts magadnak egy szendvicset (bár a közös nassolás is lehet a törődés egyik formája). Az utógondozás lehet olyan egyszerű, mint az ölelkezés és a csókolózás. Lehet a beszélgetés formája is.

Megbeszélheted a partnereddel, hogyan érzed magad az adott pillanatban, vagy megbeszélheted az imént átélt szexet, illetve azt, hogy mit szeretnél vagy mire lenne szükséged a jövőbeni szexuális együttlétek során. De a beszélgetésnek egyáltalán nem kell a szexről szólnia. Bármiről beszélhettek, legyen szó a holnapi tervekről, egy nemrég megnézett filmről vagy egy étteremről, amit ki akartok próbálni. Néhány embernek egyszerűen csak szüksége van arra, hogy egy beszélgetéssel regenerálódjon – tehát beszélgessetek bármiről.

És ne féljetek nevetni. A humor és a nevetés csodálatos módja lehet a gyógyulásnak. A tisztálkodás is része lehet az utókezelésnek, ha közösen csináljátok. Ez az ápolás intim és kötődéssel teli aspektusa. Mi a helyzet az érzéki érintésekkel? Ez egy másik intim és kötődéssel járó gyakorlat, amely megnyugtathatja partneredet. És ki tudja, az érzéki érintés egy idő után újra fellobbanthatja a dolgokat. A legfontosabb, függetlenül attól, hogy az utógondozás milyen formáját alkalmazzátok, hogy megbizonyosodj arról, hogy partnered érzelmileg és fizikailag is jól van. Az utókezelés valójában erről szól.

A szexuális utógondozás többet tesz annál, minthogy biztosítja partner jólétét a szex után; jót tesz annak is, hogy erősebb intim kötelékeket alakítson ki a kapcsolatban.

Ne feledd azonban, hogy partnered nem gondolatolvasó, és senki sem találhatja ki a másik igényeit. A szexuális utógondozás a nyílt és átlátható beszélgetésen alapul. Tudatnod kell partnereddel, hogy mire van szükséged a szex után. Végső soron felelős vagy a saját szexuális jólétedért és partnered jólétéért is. Ez a felelősség abban rejlik, hogy elmondod partnerednek, hogyan érzed magad és mire van szükséged.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!