A filmnézős esték elmaradhatatlan kelléke a popcorn, de ha egy kis újítást vinnél az ízvilágba, érdemes akár otthon elkészítened magadnak! Ez szerencsére egyáltalán nem nagy ördöngősség, sőt, valójában az alábbi receptek segítségével könnyen megcsinálhatod, alig pár hozzávaló segítségével.
3/5 Fahéjas popcorn
Hozzávalók: 1 ek vaj, 1 ek növényi olaj, 100 g pattogatni való kukorica, 1/3 bögre vaj, 2/3 bögre fehér cukor, 2 tk őrölt fahéj, 1/2 tk só, 1/2 tk vaníliakivonat
Akárcsak az előző pontban, úgy itt is először a popcornt kell külön elkészíteni. 1 ek vajat és 1 ek növényi olajat melegíts fel egy lábasban közepes lángon, majd ha már elég forró, add hozzá a popcornt. Vedd alacsonyabbra a lángot, fedd le, majd időnként rázd meg, és ha halkul a pukkanás, öntsd ki egy tálba. Most következik a fahéjas ízesítés, de előtte a sütőt melegítsd elő 120°C-ra!
A 3/4 bögre vajat ezután melegítsd fel egy lábasban közepes lángon, majd öntsd hozzá a cukrot, fahéjat, sót, és vanília kivonatot. Ezt alapos keverés után addig kell melegíteni, míg kicsit sűrűbb és buborékosabb nem lesz.
Ha ez megvan, és minden összetevő felolvadt, öntsd a félretett popcornra. Egy tepsire teríts ki sütőpapírt, majd tedd rá a már ízesített kukoricát, és rakd 10 percre a sütőbe. Ezt követően kapcsold ki a sütőt, de a pattogatott kukoricát hagyd bent még 20 percig, hogy kellően ropogós és ízletes legyen!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!