Párkapcsolat / Szerelem

5 jel a pasi tinder profilján, ami sosem jelent jót – Tanulj a hibáimból

5 jel a pasi tinder profilján, ami sosem jelent jót – Tanulj a hibáimból

Egykor nagy reményekkel vetettem bele magam az online társkeresésbe, de aztán annyi negatív impulzus ért, hogy szinte teljesen kiábrándultam. Lassan megtanultam, mik azok az intő jelek, amikre figyelnem kell, mikor egy tinder profilt nézek, vagy esetleg elindul a netes kommunikáció a potenciális jelöltekkel. Ha az alábbi öt pontban a netes románcodra ismersz, nem számíts sok jóra.

1. Csak egyetlen fotója van fent

Egykor azt hittem, egyetlen kép alapján is meg tudom állapítani, tetszik-e egy srác, de nagyobbat nem is tévedhettem volna. Pár óriási pofára esés árán tanultam meg, hogy akinek csak egy fotója van fent, az bizony nem véletlen és rejteget valamit.

Általában kiderült, hogy a feltett fénykép minimum tíz éves, vagy éppen tizenöt kilóval volt hozzá képest több az úriember.

Ha valami nem látszott a fotón, az nem véletlenül maradt rejtve: Vagy a foga, vagy a magassága, vagy bőre nem stimmelt. 

2. Regényt ír magáról, vagy egyáltalán semmit

Aki arra is lusta, hogy két mondatot írjon magáról a profilján, az – tapasztalatom szerint – vagy unalmas, érdektelen vagy nemtörődöm a való életben is. Ennek a másik véglete pedig az a típus, aki egy kisregényt ír magáról, amit a célközönség 90 százaléka el sem olvas. Ugyan üdvözlendő, ha egy fiú egyáltalán veszi a fáradtságot, hogy kitöltse ezt a részt és írjon magáról, de aki a múltbéli rossz élményeit és a fél életét kitárja a közönség elé, az sajnos sosem bizonyult kiegyensúlyozott, pozitív személyiségnek. 

3. Dicsekszik

Aki az autójának támaszkodva feszít a profilképén, esetleg minden képén más egzotikus tájon nyaral, vagy vastag aranylánc lóg – túlságosan is – jól láthatóan a nyakában, az nyilván azt a szegmenst szeretné bevonzani, akinek fontosak az anyagiak. Egyszer adtam esélyt egy ilyen srácnak, aki azzal indított, hogy azért keres a neten társat, mert nagyon elfoglalt, hiszen több saját céget vezet és emiatt heti szinten kell Párizsba és Londonba utaznia. Ez a szöveg – még ha esetleg igaz is, amit kétlek – legfeljebb a zsenge, naív kislányoknak jön be, én csak a szememet forgattam rá. 

4. Az ex is szerepel a képein

Van, aki diszkréten levágja a volt barátnőt a fotóról, de úgy, hogy a lány fél arca azért még látszik, illetve más nem is törődik ezzel és olyan képekkel szerepel a társkeresőn, amin az ex mellett mosolyog boldogan.

Ezek a srácok még vagy nem tették túl magukat a szakításon, vagy egyszerűen – ilyen is volt – csak olyan szinten nem érdekli őket az, hogy milyen fotókat tesznek fel, hogy az kriminális.

Mindenesetre nehéz elhinnem, hogy egy fiúnak csak olyan előnyös fényképe van magáról, amin ott virít a volt barátnője is…

5. Nagyon szeret csetelni

Ha végre valaki túljutott a szűrőn, akkor el lehet kezdeni írásban beszélgetni. Ha órákon keresztül nyomjátok a csetet napokig és a srác nagyon jófej, majd a napokból hetek lesznek és ugyan ő még mindig ugyanolyan aranyos és kedves, de nem hív el randizni, akkor soha nem is fog.

Sokszor belefutottam ebbe a típusba és nagy lelkesen heteket vesztegettem el heteket ezekre a link srácokra, akiktől ugyan mindig kedves „Jó reggelt” üzenet várt a napom elején, és virtuális jóéjt puszi is este, de eszük ágában nem volt velem találkozni élőben. Ha tehát az illető hetek óta csak levelezőpartnerként szerepel, akkor ennek nem lesz folytatása.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást