Életmód / Receptek / Táplálkozás

Paradicsomos-boros sertéscomb

Paradicsomos-boros sertéscomb

Ha igazán finom főételt szeretnénk csinálni, akkor próbáljuk ki a nagyon laktató és persze nagyon finom paradicsomos-boros sertéscombot! A farsangi pecsenye diétásnak egyáltalán nem mondható, ahogy azt egy igazi farsangi ételtől el is várhatjuk!

Hozzávalók:

50 dkg sertéscomb
2 zsemle
10 dkg gomba
25 dkg sárga- és fehérrépa, zeller vegyesen
1 tojás sárgája
3 dl fehérbor
1 paradicsomlé
1 csokor petrezselyem
1-2 ek olívaolaj
szegfűbors, fehérbors, só

Elkészítés:

1. A gombát vékony szeletekre vágjuk, és kevés olajban megpirítjuk. A zöldségeket feldaraboljuk és megpároljuk. Összekeverjük a gombát és a párolt zöldségeket, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.

2. A zsemléket beáztatjuk a fehérborba, alaposan kinyomkodjuk. Az így kapott keveréket ledaráljuk, majd hozzáadjuk a tojást és a fűszereket.

3. A húst 4-5 nagyobb darabra vágjuk, és alaposan kiklopfoljuk. A szeletekre tesszük a tölteléket, majd felgöngyöljük. A tekercseket kevés olajban pirosra sütjük, végül hozzáadjuk a paradicsomlevet és egy kevés bort.

4. Akkor kész, amikor már teljesen megpuhult. Akkor szeletekre vágjuk és tetszés szerinti körettel tálaljuk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást