Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
2 zsemle
10 dkg gomba
25 dkg sárga- és fehérrépa, zeller vegyesen
1 tojás sárgája
3 dl fehérbor
1 paradicsomlé
1 csokor petrezselyem
1-2 ek olívaolaj
szegfűbors, fehérbors, só
Elkészítés:
1. A gombát vékony szeletekre vágjuk, és kevés olajban megpirítjuk. A zöldségeket feldaraboljuk és megpároljuk. Összekeverjük a gombát és a párolt zöldségeket, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
2. A zsemléket beáztatjuk a fehérborba, alaposan kinyomkodjuk. Az így kapott keveréket ledaráljuk, majd hozzáadjuk a tojást és a fűszereket.
3. A húst 4-5 nagyobb darabra vágjuk, és alaposan kiklopfoljuk. A szeletekre tesszük a tölteléket, majd felgöngyöljük. A tekercseket kevés olajban pirosra sütjük, végül hozzáadjuk a paradicsomlevet és egy kevés bort.
4. Akkor kész, amikor már teljesen megpuhult. Akkor szeletekre vágjuk és tetszés szerinti körettel tálaljuk.