Hogyan foglalj a lehető legolcsóbban repülőjegyet?

Stumpf Bea
Írta: ,
Hogyan foglalj a lehető legolcsóbban repülőjegyet?

Te is hallottad már a barátaidtól, ismerőseidtől, hogy egy havi BKV-bérlet áráért utaztak repülővel? Ne bosszankodj, ez neked is sikerülhet! Van néhány olyan trükk, amivel biztosan olcsóbb lesz a következő repülőjegyed, mint amire számítottál. Lássuk, mik ezek!

Ne késlekedj! Kép forrása: tumblr.com, airviation

Ha eldöntötted, hova és mikor szeretnél utazni, akkor ne habozz, minél előbb vedd meg a jegyeket, hiszen ahogy közeledik a kiszemelt dátum, a jegyárak egyre magasabbak lesznek.

Repülőjegyek esetén ritkábban lehet last minute akciókkal találkozni, bár a törzsvásárlói kedvezményekre megéri várni.

Tipp: A legjobb, ha már jó előre megtervezed az utazásaidat, hiszen ha például fél évvel korábban megveszed a jegyeket, akkor biztosan jobban jársz, mintha az utolsó hetekben kapcsolnál!

Ha nem tudod pontosan, hova szeretnél menni, csak szívesen elutaznál egy pár napra, akkor a Kayak Explore weboldal igazán neked való.

Ennek az oldalnak a lényege, hogy egy térképen mutatja, mennyibe kerülne elutaznod az egyes úti célokra, így lecsekkolhatod, hogy Európán belül hová juthatnál el a legolcsóbban.

De akkor is hasznos, ha egy másik kontinensre szeretnél utazni, hiszen így kiválaszthatod, hova érdemes először repülni, majd onnan kereshetsz átszállást annak érdekében, hogy kevesebbet fizess.

Tipp: Az is hasznos, ha az időpontokkal kapcsolatban vagy rugalmas, hiszen két nap jegyárai között óriási eltérések lehetnek!

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!