<div>5 otthon készült „hangszer” a gyereknek, mert nyáron még zajongani is lehet!</div>

<div>5 otthon készült „hangszer” a gyereknek, mert nyáron még zajongani is lehet!</div>

Címlap / Otthon / Hobbi / <div>5 otthon készült „hangszer” a gyereknek, mert nyáron még zajongani is lehet!</div>

Nem kell hozzá szakképzett pedagógusnak lenni, hogy rájöjjünk, a gyerekek mindennel szeretnek játszani, ami zajt csap. De hát nyár van, és miért ne lehetne ilyenkor randalírozni egy kicsit? Az alábbi „hangszereket” együtt is elkészíthetitek.

Üstdob helyett konzervdob

Ezekhez a jópofa kis tamtamokhoz biztos, hogy minden van otthon, amire szükséged lehet.

A tisztára mosott konzervdobozokat azért vedd alaposan szemügyre, nehogy a rajtuk maradt élek balesetet okozzanak, de ha biztonságos a terep, már csak befőttes gumira, meg néhány kipukkadt lufira lesz szükséged.

Figyeljétek meg együtt, hogy ha különböző magasságig, különböző anyagokkal (vízzel, rizzsel, homokkal) töltitek meg a dobokat, hogyan változik a hangjuk.

Csörögj, mint Rióban!

Ezeket a csörgőket akár egy kerti buli alkalmával is elkészíthetitek, aztán pedig a vendégsereg összeállhat rögtönzött koncertet adni.

A kifújt, lefestett tojásba a tetejére vágott lyukon keresztül tegyetek rizsszemeket, majd ragasszátok le a nyílást, a tojást pedig nemes egyszerűséggel, szigetelőszalaggal fogjátok két műanyag kanál közé.

A kanalakat, a tojást és a ragasztót is kedvetek szerint dekorálhatjátok, aztán indulhat a buli!

Pánsíp szívószálból

Na jó, nem fog úgy szólni, mint az eredeti, de a fizika szabályszerűségeit így is izgalmasan szemlélteti ez a kis „hangszer”, amit különböző méretűre vágott, és egymás mellé, ragasztószalagra rögzített szívószálak alkotnak.

Külön előnye, hogy nem különösebben hangos, így a szülők sem bánják meg az ötletet fél óra elteltével, viszont azt, hogy a különböző szálak különböző hangokat adnak ki, minden gyereket lenyűgöznek, a muzikálisabbak pedig egyenesen odáig lesznek a jelenségért.

Gitárt müzlisdobozból

Tegye a szívére a kezét mindenki, és úgy válaszoljon: ki nem próbált gyerekként a tollasütőn gitázorni?

Ezen a müzlisdobozból és gumihúrokból készült kis hangszeren még zajongani is lehet, hiszen a papírdoboznak meg a kifeszített „húroknak” köszönhetően tényleg csalható ki belőle hang, még ha a gitár nyaka valóban csak az érzés kedvéért van is ott.

A gyerekek biztos imádni fogják, és garantáltan készül majd néhány vicces fotó vagy videó a rocksztárként pózoló gyerekről is.

Otthon készült kazoo

A kazoo egy kellemes, duruzsoló, dörmögő hangot kiadó hangszer, ami jellemzően fémből vagy műanyagból készül, de a gyerekjátéknak szánt, otthoni változathoz tökéletesen megfelel egy karton henger is.

A wc-papír guriga tökéletesen megfelel a célnak, de aki idegenkedik attól, hogy ezt a gyerek kezébe adja, az használja a papírtörlő vagy az alufólia papírhengerét.

Ahhoz, hogy a hengerből kazoo legyen, az egyik végére befőttes gumival rögzíts egy darab sütőpapírt, és nagyjából az alsó harmadánál fúrj rá egy lyukat.

A hangszer ezzel készen is van, már csak rajtatok múlik, hogy hogyan díszítitek, festitek ki a papírhengert.

Azt ne feledd, hogy ez egy szájjal fújható zajongó, így legalább a végén ne használjatok olyan díszeket vagy festéket, amik ártalmasak lehetnek, vagy a gyerek könnyen lenyelheti őket.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást