Otthon készíthető testradírok nyárra

Otthon készíthető testradírok nyárra

Címlap / Stílus / Test / Otthon készíthető testradírok nyárra

A testradírozás az év minden időszakában fontos, de nyáron különösen, hiszen az egyenletes barnuláshoz is nagyon fontos lehet. Egy jól elkészített otthoni radírral percek alatt gyönyörűvé és bársonyossá varázsolhatjuk a bőrünket, ráadásul mindez komoly anyagi ráfordítást sem igényel!

Olíva és cukor

A legegyszerűbb és egyben egyik leghatékonyabb testradír, ha olíva olajat keverünk össze barna cukorral. Próbáljunk olyan elegyet készíteni, amely könnyen kenhető, de nem folyik nagyon szét.

Vigyük fel a lábunkra és a karunkra, majd óvatosan masszírozzuk vele a bőrünket. Nagyon hatékony szer akkor is, ha a talpunkat szeretnénk puhítani vele!

Zöld tea és só

Másik hatékony eszközünk lehet a zöld tea, különösen akkor, ha tengeri sóval keverjük össze.

A só szemcséi finoman masszírozzák a bőrünket, eltávolítják a bőrkeményedéseket és egyenletes finomságot biztosítanak testünk egész bőrfelületének.

Ha nehéz a keverék kezelése, akkor a könnyebbség kedvéért keverjük az egészet a tusfürdőnkhöz!

Kamilla és cukor

A kamillateát ugyanúgy alkalmazhatjuk, mint a zöld teából készített testradírt. A cukor finoman leradírozza a bőrünket, a kamilla pedig ápolja és megnyugtatja a bőrt. Nyugodtan alkalmazhatjuk a test bármelyik részén, akár a dekoltázson is.

A kamilla szárító hatása miatt azonban feltétlenül hidratáljunk a radírozás után, vagy eleve olyan tusfürdőbe tegyük a keveréket, amely hidratálja a bőrt.  

Mandulaolaj és cukor

Olíva olaj helyett használhatunk mandula olajat is.

Ez is táplálja és bársonyossá varázsolja a bőrünket, miután a barna cukor leradírozta a felesleges bőrt, különösen a bőrkeményedéseket.

Ha illatos szert szeretnénk készíteni, akkor adjunk hozzá néhány csepp illatos olajat is. A legjobb a rózsaolaj vagy más kellemes virágillat.

Gyümölcsolajak és cukor

A gyümölcsolajak cukorral keverve nem csak kiváló testradírként szolgálnak, de egyben felfrissítik az egész testet, illatuknak köszönhetően pedig a lelkünket is.

Ezért ha reggel van egy kis időnk, akkor narancs vagy grapefruit olajhoz (vagy akár mindkettőhöz együtt) keverjünk egy kis barnacukrot és azzal masszírozzuk át a bőrünket!

Hogyan radírozzunk?

Nagyrészt mindegy, hogy melyik keveréket használjuk, de az nem mindegy, hogyan.

A radírozást mindig óvatosan, körkörös mozdulatokkal kezdjük, semmiképpen se dörzsöljük erőteljesen a bőrünket!

A masszírozás után várjunk néhány percet, majd simítsuk át újra a bekent területet. Ezután öblítsük le langyon vízzel, majd alkalmazzunk hideg-meleg váltófürdőt a még látványosabb hatásért!

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!