Életmód / Család

Az ötödik hónapban vettem észre, hogy terhes vagyok

„A nagymamám úgymond kitagadott.”

– A Facebookon azzal a megjegyzéssel tettél közzé két tündéri, pocakos képet, hogy a szülővárosodban az „Ez meg mi a f**t keres itt?” fejeket felváltották a „Te jó ég, terhes vagy?” arckifejezések. Adódott ebből különösen vicces, vagy éppen bántó helyzet?

– Érdekes, hogy pont az rúg beléd, akire nem is számítasz. A nagymamám úgymond kitagadott. Az ő szavait idézem most, azt hiszem, soha nem fogom elfelejteni őket: „ez szégyen”, illetve a fülemben cseng még a „nincs itt minek örülni” kijelentése is. Próbálom nem idegesíteni magam ezen, de nem tudom letagadni.

Ez sajnos nagyon fáj. Neki úgy tűnik, fontosabbak a már korábban említett társadalmi elvárások az unokájánál. Másoktól viszont csak pozitív visszajelzést kapok, a családom és a barátaim mellettem állnak, de még a távoli ismerőseim is mind támogatnak egy-egy kedves üzenettel vagy mosollyal. Ez pedig nagyon sok erőt ad!

„Nekem a szülővárosomban kell szülnöm.”

– Tudod már, hol szeretnéd felnevelni a babát?

– Nagyon úgy tűnik, az otthon csak otthon marad. Hiába éreztem jól magam külföldön, hiába terveztem, hogy Ciprusról már csak látogatóba fogok hazatérni, ahogy kiderült a terhesség, azt éreztem, haza kell jönnöm. Hiába marasztaltak a kinti barátok, munkatársak, orvosok, valahogy egyértelmű volt, hogy nekem a szülővárosomban kell szülnöm.

A kezdeti időszakot biztos, hogy itthon fogom tölteni, aztán ha a picur már kicsit nagyobb lesz, meglátjuk. Mert ugye nem hiába léptem le innen. Itt, az ország keleti végében nem sok munka akad – vagy ha akad is, olyan, amilyen. A kislányom apukája Budapesten él, idővel még az is lehet, hogy én is oda költözöm.

Beszéltük, hogy majd egyszer együtt elvisszük Ciprusra is a csemetét, de erre még egy-két évet biztosan várni kell. Aztán a végén még ott telepszünk le. Ki tudja? Én már nem tervezek előre semmit!

Gabi blogot is indított, amit a csodabebi.blogspot.hu címen érhetsz el.

Oldalak: 1 2 3 4

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW