Őszi/téli smink divat 2011

Őszi/téli smink divat 2011

Címlap / Stílus / Arc / Őszi/téli smink divat 2011

Kiválasztottunk 15 klasszikus sminket a 2011-es őszi/téli divatkifutókról. A füstös szemek mellett idén nagy trend a semleges színű szem árnyékolás, vagy a sötétnarancs szemfestés. Sajátíts el egy csini őszi smink technikát, hogy a szezonban igazán divatos tudj lenni!

Semleges árnyékolás, nyított tekintet

A felső szemhéjat fesd egy világos bézs árnyalattal. Közvetlenül a szemöldökcsont alatt sötét bézzsel mélyítsd el a tekintetet és finoman satírozd el a színt.
Fekete szemceruzával húzd ki a szempillák mentén. A szemek belső sarkába vigyél fel csontszínű, majdnem fehér szemfestéket, hogy megnyisd a tekinteted. Befejezés képpen alkalmazz szempillaspirált.
Egy ilyen igéző szemfestés mellett használj natúr ajakrúzst.

Kép forrása: Anna Sui ősz/tél 2011

Semleges árnyék

Idén ősszel hatalmas trend a matt semleges színű szemfestés. Alkalmazd macskaszem szerűen a szemöldökcsont alatt és a szemhéj felső és alsó részén.
Figyelj arra, hogy a festés széleit satírozd el, a füstös hatás miatt. A felső szempillák mentén alkalmazz fekete/sötétbarna szemceruzát. 
Az ajkakra alkalmazz egy gyümölcsös balzsamot. 

Kép forrása: Calvin Klein ősz/tél 2011

Élénk ajkak

Elegáns öltözetekhez emeld ki ajkaidat, a szemeket pedig hagyd természetesen, legtöbb egy vékony szemceruza vonallal hangsúlyozd ki.
Az ajkakat első lépésben körvonalazd a rúzs színével megegyező szájceruzával, majd alkalmazd a rúzst is. Idén nem divat a szájfény, tehát maradjon matt a rúzs.

Kép forrása: Carolina Herrera ősz/tél 2011

Klasszikus füstös szemek

Az elegáns és örök klasszikusnak számító füstös szem az idei hideg szezonban is hatalmas trend. Szerezz be egy három árnyalatú szürke-fekete matt szemfestéket.
A világos, majdnem fehér ezüstös szürkét alkalmazd a szemek belső sarkára. A középsötét árnyalatot vidd fel a szemöldökcsont alá, a szem teljes szélességében.
A sötét színt alkalmazd macskaszem szerűen a felső szemhéjra, de az alsó szempillák alatt is emeld ki. Befejezés képpen satírozd el a színeket a füstös hatás miatt. Fekete szemceruzával húzd ki körben a szemeket és alkalmazz szempillaspirált.
Az ajkak maradjanak natúr, világos árnyalatúak.

Kép forrása: Chado Ralph Rucci ősz/tél 2011

Meleg füstös

Az ősz hangulatához jól találó téglaszínek és vöröses narancsok csodálatosan árnyékolják a szemhéjakat. Vidd fel macskaszem szerűen, satírozd el a színt. A szem belső sarkaira alkalmazz világos arany szemceruzát.
Az ajkakat legtöbb egy áttetsző ajakbalzsammal kezeld.

Kép forrása: Charlotte Ronson ősz/tél 2011

Fagyos smink

A hideg beálltával a sminkünk is bátran tükrözheti a kinti fagyos hangulatot. A felső szemhéjat fessük egy meleg natúr árnyalatra. A szemek belső sarkában alkalmazzunk egy világos ezüst szemfestéket.
Az ajkakat emeljük ki egy fagyos hatású világosrózsaszín rúzzsal. Kevés pirosítóval még “fázósabb” hatást kelthetünk.

Kép forrása: Christian Cota ősz/tél 2011

Bordó rúzs

Ha gyönyörű, telt ajkaid vannak, csodásan fog állni egy sötét bordó rúzs.
Az alapozás legyen halvány természetes, a szemek maradjanak festetlenek, hogy az ajkak minél inkább érvényesülni tudjanak.

Kép forrása: Custo Barcelona ősz/tél 2011

Tópszín és arany

Szerezz be egy semleges színű barnás-szürkés szemfestéket és készíts klasszikus füstös szemeket. A szemek belső sarkait és az alsó szemhéjat emeld ki arany szemceruzával.
Az ajkakat fesd egy natúr narancsos árnyalatra.

Kép forrása: Cynthia Rowley ősz/tél 2011

Tündöklő barnák

A füstös barna szemek az idei smink divat másik klasszikus trendje. Válassz egy szürkébe menő árnyalatot, kerüld a sárgás behatású barnákat. A szemet emeld ki még jobban fekete szemceruzával és szempillaspirállal. 
Az ajkakra vigyél fel egy natúr barackos ajakrúzst.

Kép forrása: Dennis Basso ősz/tél 2011

Tüzes színek

A nyáron annyira divatos narancsok őszre elsötétülnek. Alkalmi öltözetekhez választhatsz egy ilyen tüzes sötétnarancs árnyalatot.
A szem belső sarkait emeld ki fehér szemceruzával. Az ajkak maradjanak halványak. 

Kép forrása: Kevork Kiledjian ősz/tél 2011

Élénk vörös rúzs

Az örök klasszikusnak számító vörös rúzs az elegáns viseletek legjobb kiegészítője. A szemet emeld ki fekete szemtussal és szempillaspirállal.

Kép forrása: Malan Breton ősz/tél 2011

Narancsvörös rúzs

Az ősz rozsdás színeihez annyira illő narancsos vörös rúzsok a legunalmasabb öltözetet is élettel töltik meg. Egy ilyen sminket bátran viselhetsz a hétköznapokban is.

Kép forrása: Michelle Smith ősz/tél 2011

Hamvas bézsek

A natúr bézs szemek és sápadt rózsaszín ajakrúzs és pirosító kombináció üde, fiatalos megjelenést ad viselőjének.
Ideális választás nappali, de alkalmi sminknek is.

Kép forrása: Tadashi Shoji ősz/tél 2011

Szivárvány szemhéj

Az ősz tarka színeit szemhéjadon is megjelenítheted. Ha elég bevállalós vagy, a szemek belső sarkába fess narancs árnyalatot, a szemhéjon pedig az arany és a zöld mosódjon egymásba.
Klasszikusabb megoldás, ha a világos aranyat fested a szemek belső sarkába, aztán jöhet a narancs és a zöld. Az ajkak maradjanak természetesek.

Kép forrása: Yigal Azruel ősz/tél 2011

Elegáns narancsos szemfestés

Mint láthattad az előbbiekben is, a sötét narancssárga szemfesték nagy népszerűségnek örvend idén ősszel.
Ezúttal egy krém állagú, pontos kontúrral felvitt szemsminket láthatsz. Az ajkak továbbra is visszafogottan halványak kell maradjanak. A pirosító egy halvány barack.

Kép forrása: Yoana Baraschi ősz/tél 2011

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást