Otthon / Szórakozás

Őszinte könyvek a házasság nehézségeiről – A boldog párkapcsolat nyomában

Őszinte könyvek a házasság nehézségeiről – A boldog párkapcsolat nyomában

Ha romantikusan közelítjük meg, akkor a házasság az elköteleződés legmagasabb foka. Ám sajnos nem szent és sérthetetlen kötelék. Ahhoz, hogy két ember egymáshoz hangolja az életét, együtt akarjon maradni, bizony sok érzelmi kihívást kell kezelni. Most olyan könyveket mutatunk, amelyek a házasság nehézségeiről, a kapcsolatok buktatóiról, a szerelem és a szeretet megtartásának próbatételéről szólnak.

Min múlik egy házasság?

John Gottman neve ismerősen csenghet, hiszen a világ egyik legismertebb pszichológusa, aki a párkapcsolatok szakértőjeként úgynevezett Szerelemlaborban is megfigyelte a házaspárok viselkedését. Tapasztalatait könyvekben is megosztja olvasóival. 

Ha úgy érzed, hogy a házasságod válságba jutott, vagy meg szeretnéd érteni és fejteni, miért nem tudtok kiegyensúlyozottan élni együtt, akkor ebben a könyvben lehet, hogy megtalálod a választ.

Gottman kijelenti többek közt azt is, hogy nem a több szex oldja meg a problémákat, és annak is megvan ám az oka, ha a férfi elzárkózik a vitáktól.

Egy igen érdekes kijelentést is tesz a párterapeuta, mert azt mondja, hogy egy kapcsolat sikere vagy kudarca főleg a férfi viselkedésén múlik.

Ha érdekel, miért állítja ezt, akkor olvasd végig a könyvet!

Házasság 2.0 -A kapcsolatot cseréld, ne a társad!

Ez a könyv azoknak szól, akik már nem remélnek a házasságuktól túl sokat, elszálltak az álmaik. Azoknak is kapaszkodót nyújthat Mihalec Gábor kötete, akik gyanítják, hogy a párjuk félrelép, vagy félnek attól, hogy kilépjenek a házasságból, mert még kötődnek a társukhoz. 

Rengeteg inger ér minket, és sok-sok alkalom nyílik arra, hogy kísértésnek tegyük ki magunkat. Az online világ is tálcán kínálja a megcsalás, hűtlenség lehetőségeit.

Ha te is küzdesz a kételyeiddel és kétségeiddel, akkor biztos fogódzót találsz a könyv történeteiben.

Valós személyek igaz sztorijait ismerheted meg, így más megvilágításba helyezheted a saját kapcsolatodat is.

Megnyugtató és támogató érzés tud lenni, ha az ember tudja, hogy mások is keresztülmentek azon, amivel ő küzd.

Az 5 szeretetnyelv – Egymásra hangolva

Vannak kapcsolatok, házasságok, amelyek  – csúnya szóval élve – azért haldokolnak, mert a nő és férfi nem találja egymás szeretetnyelvét, nem tudják, hogyan fejezzék ki az érzelmeiket egymás felé.

Gary Chapman az öt szeretetnyelv fogalmának megalkotója. Úgy véli, hogy sok pár kapcsolata azért fut zátonyra, mert nem ismerik a módját annak, hogyan közelítsék meg a másik szeretetéhségét.

A hűtlenségek, nagy viták, elhidegülések oka lehet az is, hogy a férfi vagy a nő máshol, másnál keresi a szeretetet, a gyengédséget, a megértést.

Sokan vágynak a kezdeti lángolásra, szenvedélyre, ám el kell fogadni, hogy a lángolás erőssége az évekkel érthető módon csitul.

A szeretet és a szerelem viszont kitarthat, ha jól beszéljük egymás szeretetnyelvét.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást