Optikai tuning, avagy az arcod előnyeinek kiemelése

Optikai tuning, avagy az arcod előnyeinek kiemelése

Címlap / Stílus / Arc / Optikai tuning, avagy az arcod előnyeinek kiemelése

A reggeli tejeskávé-müzli kombináció elfogyasztása után pihenésképpen nekiláthatunk a „rajzoljunk arcot magunknak” hadművelet végrehajtásához. Nem mondok újat, ha azt mondom: egy szempillaspirál csodákra képes egy álmos reggelen. A következőkben összefoglalom azt a néhány trükköt, amivel egy kialvatlan éjszaka után feltuningolhatjátok az arcotokat, a nap folytatásában mit sem mutatva az éjszakai bagoly létből.

Frissülj fel vízzel!

Ha már kikecmeregtél az ágyikódból, mosd meg az arcod vízzel, légy bátor, és engedd az átlagosnál hűvösebbre a vizet. Vidd fel a szemkörnyékápolódat és a frissítő arckrémedet is.

Vedd elő a kedvenc szempillaspirálodat és emeld ki vele a pillácskáidat. A szem alatti korrektor használatával olyan eredmény születik, mintha átaludtuk volna az éjszakát. Volt karika, nincs karika! Még egy kis pír az orcácskákra, majd indulás előtt (vagy akár a liftben) kenjétek be a szátokat egy üde korall rúzzsal. Kezdődhet is a nap!

Ha 5 percnél több időd van!

Szeretnél egy picit vékonyabb arcot? Fogd meg a púderecseted, mártsd bele egy matt barna szemhéjporba, és óriási festő mozdulatokkal vigyél fel anyagot az áll alatti részre, más néven a tokára. Máris 5 kilóval kevesebbnek fogsz látszani.

Túl hosszú a nózid? A legjobb praktika az, ha egy árnyalattal sötétebb alapozót viszel fel az orrod hegyére, szépen összedolgozva azt a bőrszínedhez illő alapozóval – optikailag máris rövidebbnek tűnik az orrod. 

Túlszedett vagy kikopott szemöldök? Vegyél a kezedbe egy ferde ecsetet és egy a szemöldököd színével megegyező matt barna szemhéjport, majd a szőrszál növekedésével megegyező irányba, fess apró vonalakat a szemöldököd ívére. Woálá, már van is kerete a szemünknek!

Egyenes szempillák? Sokak szerint a szempilla göndörítő egy elég bizarr kinézetű eszköz. Lehet, hogy a kinézete nem túl megnyerő, de a tudása lehengerlő. Ha kipróbálod és használod, biztos, hogy a neszeszered alap darabja lesz, hiszen csábos kunkori pilláink lesznek tőle. Ha tartós szempilla göndörítésre vágysz, ajánlom figyelmedbe a szempilla dauert, bár kevesen ismerik, de akár 3-4 héten keresztül tartó göndör pilláink lehetnek tőle. 

Túl nagy a szemed? A mindenkinél fellelhető fekete szemceruzádat hívd segítségül, mellyel húzz egy vonalat a vízvonaladra, mely a szem alsó, belső ívének vonala. Meglásd, az óriási boci szemeid csábító tekintetűvé válnak.

Túl kicsik a szemeid? Most egy fehér szemceruzát vegyél elő, és azzal húzz egy vonalat a vízvonaladra. Ettől megnyílik a tekinteted, és óriásinak fognak hatni szemeid.
Fakó arcbőr? Szerezz be egy highlighter-t, ami lehet folyékony, krémes vagy por állagú is. Vidd fel akár csak simán az alapozó fölé vagy a pirosítóra. Üdévé és élettel telivé fog válni az arcod. Innestől csak annyi a dolgod, hogy sokat mosolyogj!

Néhány apró praktika, amelyek segítségével előtérbe hozhatjuk arcunk kedvelt adottságait, és háttérbe szoríthatjuk az apró hibákat. Hajrá-hajrá, formáljátok arcotokat kedvetekre!

Fotó: Kirschner Anna
Modell: Nagyova Anita, Kuzma Vivien
Stylist: Fuster Anett

Dekoráljunk, de hogyan?
Galéria / Dekoráljunk, de hogyan?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást