Az ember képes önmagát gyógyítani, de csak a megfelelő tudatállapotban

Az ember képes önmagát gyógyítani, de csak a megfelelő tudatállapotban

Címlap / Életmód / Egészség / Az ember képes önmagát gyógyítani, de csak a megfelelő tudatállapotban

Öngyógyításra vagyunk programozva születésünk pillanatától. A szervezetünk képes csodával határos módon regenerálódni még a legsúlyosabb betegségekből is. Sokaknak életük része a küzdelem egészségükért, míg másoknak egész más tapasztalatokkal kell szembesülniük. A közös, viszont az mindenkiben, hogy kisebb-nagyobb mértékben, de megtapasztaljuk a gyógyulást.

A betegségek értünk vannak?

A hétköznapok forgásában sodródunk az árral. Reggel ébresztőre kelünk, elkezdődnek a mindennapi tevékenységeink és velük együtt a folytonos stressz és aggódás. Beérünk e időben az oviba, iskolába a gyerekkel? Kihúztam a vasalót otthon? Elkések a munkahelyemről? Elégedettek a munkámmal? Folyamatos kétségek gyötörnek és mindennek a tünetei a felszín alatt zajlanak. Egy stresszes hétfői napon mi ebből csak annyit érzékelünk, hogy már megint a mókuskerékben vagyunk és kezdődik minden elölről.

Sejtszinten azonban komoly pusztítást végzünk minden egyes félelemmel átitatott cselekvésünkben.

Merthogy minden negatív gondolatot a félelem táplál, az az alapja. Félelem nélkül nem tudod rosszul érezni magad. Egy félelemmel átitatott test, pedig a legjobb táptalaja egy betegségnek. Sokszor hallhatjuk azt a kijelentést, miszerint a betegségek értünk vannak és bevallom, én sem tudok ezzel mindig azonosulni.

Nem, amikor azt látom, hogy gyerekek küzdenek gyógyíthatatlan betegségekkel, akik semmi rosszat nem tettek a világon. Mégis, a hit sok dolog megértésében segíthet. Hinni abban, hogy még a rossz dolgok is értünk történnek, erőt adhat abban, hogy tegyünk magunkért és az életünkért.

Monica Turlui/pexels.com

Betegítő tudatállapot

Miért van az, hogy valaki egész életében egészségesen él, sportol, nem iszik alkoholt, nem dohányzik, gondosan megválogatja ételeit, pont ő halálos betegségben szenved? Ekkor a tudomány és minden más nem talál ésszerű magyarázatot a dologra, ezért a génekre fogják és meg is magyarázták a történéseket az örökletes betegségekkel. Természetesen ez létező dolog, de ha csak úgy végezhetnénk, mint elődeink, akkor a világ láncreakcióban működne.

Amit a sok vizsgálat során kifelejtenek, az a lelki és mentális egészség.

Mert ehetjük a sok zöldséget és gyümölcsöt, ha közben nem érezzük magunkat jól a bőrünkben és saját életünkben. Ez egy olyan betegítő tudatállapot, amitől a legjobb vitaminok sem óvhatnak meg minket. Sejtjeink minden egyes érzelemre reagálnak. A félelem és stressz állapotában alulműködik az immunrendszer, nem képes a megfelelő  védelem felállítására. Következményei lehetnek:

  • ízületi fájdalom
  • szexuális zavar
  • migrén
  • emésztési panaszok
  • pánikrohamok

Orvosról-orvosra járva, megkapjuk a tüneti kezeléseket, de az okokat nem szüntetjük meg. Még jobban félünk, még több testi tünetet okozva magunknak. A hipochondria például a legnagyobb figyelmeztető jele annak, hogy az egész létezésünket átjárja a félelem. Ez a félelem pedig az elmúlástól való félelmet jelzi. De kik félhetnek legjobban az elmúlástól? Azok, akik úgy érzik, hogy nem valósították meg álmaikat, akik csak léteznek, de nem élnek és, akik nem mernek szembenézni azzal, hogy egyszer mindennek vége lesz.

Gyógyító tudatállapot

A bennünk élő gyógyító felébresztése annyit jelent, hogy tudatára ébredünk annak, hogy egyedül csak mi tudjuk meggyógyítani magunkat. Ennek elsődleges feltétele, hogy legyőzzünk minden olyan negatív erőt magunkban, ami ennek útjában áll. Máskülönben a legjobb gyógyszerek és kezelések is hasztalanok lesznek. A betegség arra szólít fel minket, hogy kezdjük el átformálni tudatállapotunkat, mert rossz irányba haladunk. Amint ez megtörténik, a belső változást, külső változás követi majd.

Szembenézni a legnagyobb félelmekkel nem egyszerű, de amint megteszed, nem lesz hatalma feletted.

A boldog állapot nem fenntartható élethosszig, legalábbis itt a Földön biztosan nem. De egész más minőségű életet teremthetsz magadnak, ha nem a félelem a legfőbb mozgatórugója. A gyógyító tudatállapot nem kiváltság, mindenki számára elérhető, csak nehezen élünk ezzel a lehetőséggel. Alakítsd ki a saját gyógyító tudatállapotodat, ahova nem engedsz be semmi negatívat. Legyen ez a te rejtekhelyed, ahova bármikor elmenekülhetsz, ha túl sok a probléma körülötted. Ezen a biztonságos helyen pedig te leszel önmagad legnagyobb gyógyítója.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!