Valószínűleg te is sokszor hallottad már, hogy milyen sok egészségügyi előnye van az omega-3 zsírsavaknak. Elég csak arra gondolnunk, hogy a bőr, a szem, az agy és az immunrendszer egészségének megőrzésében is kulcsfontosságú szerepe van. Az viszont már jóval kevesebb emberben tudatosul, hogy a szervezetünk nem tud termelni omega-3 zsírsavat, ezért élelmiszerekből vagy táplálékkiegészítőkből kell bevinnünk. Ha pedig a szervezet számára biztosított mennyiség nem elegendő, különféle kellemetlen tünetek jelentkezhetnek.
1/6 Mit érdemes tudni az omega-3 zsírsavakról?
Az omega-3 zsírsavaknak három fő típusa van: dokozahexaénsav (DHA), eikozapentaénsav (EPA) és alfa-linolénsav (ALA). Az egészségünk megőrzéséhez napi 250-500 mg kombinált DHA és EPA fogyasztása szükséges, az ALA megfelelő beviteli mennyisége nőknél 1,1 gramm, férfiaknál pedig 1,6 gramm. Ezt a napi szintet sajnos sokan nem érik el. Jelenleg ugyan nem létezik szabványosított teszt az omega-3 zsírsav hiányára, így kimutatni is nehéz. Vannak azonban bizonyos jelek, amelyek arra utalnak, hogy neked is több omega-3 forrást kellene fogyasztanod.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!