Ombrét az ajkakra – Így lehet színátmenetes rúzsod

Ombrét az ajkakra – Így lehet színátmenetes rúzsod

Címlap / Stílus / Arc / Ombrét az ajkakra – Így lehet színátmenetes rúzsod

Az ombre őrület a hajfestés után a szépségipar számos más szegmensében is megjelent, így a körömlakkozásnál, a szemsminknél és a szájfestésnél is. Az ombre szájsmink nem egy hétköznapi sminkelési technika, ezért még a profik is elbíbelődnek vele akár fél órán át. Az ilyen ajaksmink nem kimondottan tartós, bár én most a legtartósabb változatát mutatom be neked.

beautydarling.co

Előkészületek

Mielőtt nekirugaszkodnál a feladatnak, előző este radírozd át az ajkaid a fogkeféddel, vagy akár egy házilag elkészített ajakradírral.

Így a munka elkezdéséhez tökéletes állapotba hozhatod a száj bőrét, és biztosanszép eredményt érsz el, hiszen nem lesz cserepes, ami az ombre technikánál az egyik legfontosabb feltétel.

Az ajakápoló használata után kerítsd elő az alapozódat, a szájkontúr ceruzádat, a rúzsokat és a szájfényedet.

Alapozd le az ajkak egész felületét, nem kell túl vastagon, de azért legyen rajta megfelelő mennyiségű anyag. Ezután használd a szájkontúr ceruzát, és készíts egy viszonylag vastagabb vonalat sötétebb színnel, az ajak belső részét pedig bézs ceruzával fesd meg.

Jöhet a színezés!

Vedd elő a kiválasztott világos rúzsod (amit érdemes ecsettel felhordani, mert azzal még precízebb munkát tudsz végezni), majd kend be vele a száj belső részét, míg az ajkaid külső részére sötét rúzzsal fess egy réteget. Ahol összeérnek a színek, ott próbáld meg minél jobban összesatírozni a rúzsokat az ombre hatás eléréséhez.

Következő lépésként a szélek korrigálásánál térj vissza a ceruzára a tökéletes munka érdekében. Eztután helyezz az ajkaid közé egy papírzsepit és érintsd össze őket, hogy még tartósabbá tedd a művet.

Ha szereted a csillogást, akkor egy színtelen szájfény réteget fel lehet vinni az elkészült színátmenetes szájfestésre. Azonban itt nagyon kell vigyázni, nehogy sokat tegyél rá és összemosd a munkád.

A technikát más módon is kipróbálhatod, hiszen nem csak kintről befelé világosodó ajkakat, hanem fordított ombrét is készíthetsz magadnak, nyugodtan cserélgesd a színeket és bátran készíts kintről befelé sötétedő szájsminket.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást