5+1 öltözködési praktika, amivel drágábbnak tűnik a szetted

5+1 öltözködési praktika, amivel drágábbnak tűnik a szetted

Címlap / Stílus / Divat / 5+1 öltözködési praktika, amivel drágábbnak tűnik a szetted

Tizenéves koromban sokszor nem tudtam megvenni azokat a holmikat, amiket szerettem volna. Akkoriban csak a turkálókban jutottam márkásabb ruhákhoz, és bár ma is imádom a second hand üzleteket, jól eső érzéssel tölt el, hogy ha úgy akarom, akkor drágább ruhákat is vehetek magamnak.

Néhány alapdarabot tekintve nem is szoktam túl sokat spórolni, de ezek a ruhák vissza is hozzák az árukat: messze nem csak egy szezonra szólnak. Akadnak azonban olyan trükkök, amiknek a segítségével a legkevésbé sem borsos árú ruhák is drágábbnak, stílusosabbnak tűnhetnek – és ez bizony időnként kifejezetten jól tud jönni.

Vegyél oversized kiegészítőket

Egy nagyméretű kiegészítőnek megvan az a pozitív tulajdonsága, hogy jóval drágábbnak és kifinomultabbnak mutatja a szettedet, mint amilyen az valójában.

Ehhez csatlakozik az az előny, hogy az oversized kiegészítők a legtöbb egyszerű, letisztult ruhához remekül passzolnak.

Ugyan be kell ruháznod néhány jó minőségű darabra, azokat könnyedén variálhatod a napi összeállításaiddal.

A nagyméretű, feltűnő nyakláncok éppúgy remek választásnak bizonyulnak, mint a fülbevalók, de az elnagyolt napszemüveg és sálak is hasonlóan exkluzív hatást keltenek.

 

Válaszd az egyszínű szetteket

Minél egyszerűbb annál jobb – de legalábbis annál kisebb eséllyel tudsz divatbakit elkövetni, minél letisztultabb az összeállításod.

Az egyszínű, monokróm, vagy az egymáshoz közel álló színek halmozása remek stílustipp, ha szeretnéd egy kicsit drágábbnak mutatni a szettedet.

Ez persze nem azt jelenti, hogy csak és kizárólag barnába, vagy éppen szürkébe, feketébe kellene öltöznöd – ugyan ezekkel sincs semmi probléma, de bármilyen színnel elérheted az említett hatást.

A lényeg, hogy inkább az egyszerűségre, az összhangra törekedj, mert ez már önmagában kifinomultságot tud közvetíteni.

 

Kapd fel a tökéletes kabátot

A kabát tipikusan egy olyan darab, amire érdemes pénzt áldozni, mert sok-sok éven át a társad lesz – már csak azért is, mert minden évben csak néhány hónapra kerül elő a szekrényedből.

Egy jó minőségű, adott esetben márkás kabát az egész megjelenésedet meghatározza, és még a legegyszerűbb farmer-csizma párost is jóval drágábbnak mutatja.

Persze nem mindenki tud újonnan megvenni egy méregdrága kabátot, és nem is feltétlenül van erre szükség: elég, ha megkeresed a testalkatodhoz leginkább passzoló szabásvonalat, és igyekszel stílusos szettben magadra ölteni, akkor azzal biztos sikered lehet.

 

Vedd meg a hegyes orrút

Ki tudja miért, de automatikusan drágábbnak gondoljuk azokat a cipőket és csizmákat, amik hegyes orr résszel rendelkeznek.

Ez az egyszerű praktika villámgyorsan segít elegánsabbá varázsolni a megjelenésedet, ráadásul idén egyáltalán nincs nehéz dolgod, ha szeretnél beújítani ezen a téren.

Amellett, hogy a hegyes orrú cipők most egyértelműen divatosak, segítenek abban, hogy drágábbnak tűnjenek a szettjeid.

Akárcsak a kabátok, vagy éppen a kiegészítők, úgy a cipők is nagyon sokoldalúan bevethetőek a mindennapi összeállításaidat illetően, így ha megteheted, érdemes lehet áldozni rájuk.

 

Legyél merész a különleges darabokkal

A stílusosság nem pénz kérdése, és ezt remekül mutatja az is, hogy már egy-egy jól eltalált darab is milyen egyedivé, különlegessé sőt, akár drágává tudja tenni az összeállításaidat.

A kalapok, az idén népszerű svájci sapkák például azonnal divatossá és elegánssá varázsolnak, de hasonló hatást tudsz elérni a feltűnő, derékra tehető övekkel is.

Utóbbiak alkalmasak arra, hogy a legegyszerűbb, akár legolcsóbb ruhából, tunikából is különleges szettet kreáljanak.

Hasonló hatást érhetsz el a szép sálakkal, kendőkkel is, amik ha jól passzolnak a ruháidhoz, sokkal drágábbnak mutatják majd azokat.

 

Válassz kötött ruhákat

A kötött ruhák csodálatos választásnak bizonyulnak az őszi és téli napokon: nagyon kényelmes, csinos viseletet jelentenek, és nem utolsó sorban kifejezetten trendinek bizonyulnak a szezonban.

Ezek mellett kell megemlítenünk, hogy általában költségesebbnek tűnnek, mint amilyenek a valóságban.

Készülnek persze méregdrága, egyedi dizájnerdarabok is, de egy átlagember garantáltan nem tudja megmondani, hogy géppel, vagy éppen kézzel kötötték az adott ruhát, és ennek megfelelően milyen az árfekvése.

Az mindenesetre biztos, hogy egy jól eltalált kötött ruha nem csak eleganciát kölcsönöz számodra – abban is segít, hogy drágábbnak és kifinomultabbnak tűnjön az összeállításod.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást