Október 19-25.: Filmek minden mennyiségben, biciklis túra és szuper bulik tehetik izgalmassá a jövő heted!

Október 19-25.: Filmek minden mennyiségben, biciklis túra és szuper bulik tehetik izgalmassá a jövő heted!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Október 19-25.: Filmek minden mennyiségben, biciklis túra és szuper bulik tehetik izgalmassá a jövő heted!

A rossz idő nem lehet számunkra akadály, hiszen számos beltéri programmal kedveskedik nekünk ezen a héten is ez a csodaszép város! Éppen ezért megéri felhúzni a gumicsizmát, és nekiindulni! Filmklubok, koncertek, előadások, sőt, a merészebbeknek még bringás túra is lesz!

HÉTFŐ – október 19.

A szarvasvadász – Müpamozi

Az 1978-as filmklasszikust ezúttal a Müpa „mozija” tűzi ki műsorára.

A programsorozat célja végighaladni a magyar származású, Oscar-díjas operatőr, Zsigmond Vilmos életművének legkiemelkedőbb darabjain, éppen ezért ez a darab magától értetődő volt a kiválasztásnál.

Komoly témák, Vietnam, háborús traumák, és magával ragadó alakítások várnak ránk, olyan sztároktól, mint Meryl Streep, Christopher Walken, vagy Robert De Niro.

KEDD – október 20.

Jim Jarmusch: Broken Flowers – Hervadó virágok – Művelődési Szint

Jim Jarmusch egy saját kultusszal rendelkező kortárs rendező.

Filmjei berántanak az alkotó univerzumába, és nincs ez másképp ezzel a darabjával sem.

A főhős mindenki kedvence, Bill Murray, aki miután kap egy rejtélyes levelet egyik volt szeretőjétől miszerint van tőle egy már felnőtt gyermeke, fogja magát, és felkutatja az össze exét.

SZERDA – október 21.

AZ IGAZI Vissza a jövőbe party! – Ötkert

Az igazi és a nem igazi Vissza a jövőbe! fanatikusoknak egyaránt kitűnő szórakozást ígér ez a buli, hiszen lesz itt minden: levetítik a trilógia második részét, utána pedig a filmből ismert kultikus zenékre lehet táncolni, valamint Marty és Doki is benéz egy italra! Ha légdeszkával érkezel, ingyenes a parkolás!

PRIMANIMA 2015 Filmfesztivál

A Jókai Mór Művelődési Központban kerül megrendezésre idén az animációs filmeket kedvelők talán legnagyobb ünnepe, a PRIMANIMA Nemzetközi Animációs Filmfesztivál. Az itthoni és a világ különböző tájairól összeválogatott legjobb rövidfilmeket és egész estés animációkat tekinthetünk meg, délelőttönként pedig családi program keretében a kicsikkel élvezhetjük a mesevetítéseket és a rajzfilmes játszóházat!

CSÜTÖRTÖK – október 22.

Budapest Bár – A38

A méltán népszerű magyar zenekar, a Budapest Bár fogja tiszteletét tenni az A38-on. Szuper, régi magyar slágerek modern köntösben! Fiatalok és idősebbek számára egyaránt csábító program, hiszen ki a nosztalgia, ki a jó muzsika miatt találhatja meg benne a szórakozást. Ráadásul ezúttal is impozáns vendég fellépőkkel bővül az előadás: többek között itt lesz Lovasi András, Mező Misi és Rutkai Bori is.

Onehundred Trap Hajó – A38 Hajó

A legjobb úgy bulizni egy csütörtöki napon, hogy másnap nem kell dolgozni menni! Október 23. miatt most meglesz ez a lehetőséged, éppen ezért táncold ki magad az A38-os bulin, ahol a legjobb trap és rap zenék szólnak majd. 

PÉNTEK – október 23.

Audiard – maraton – Toldi mozi

Mielőtt bemutatnák itthon az Arany Pálmával díjazott filmet, a Dheepan – Egy menekült történetét, a Francia Intézet és a Cirko-Gejzír közös szervezésében a Toldiban levetítik a rendező, Jacques Audiard előző filmjeit. 

Aki szereti az igényes, elgondolkodtató művészfilmeket, annak mindenképpen itt a helye. Látható lesz A próféta, A számat figyeld, és a gyönyörű Marion Cotillard főszereplésével készült Rozsda és csont.

SZOMBAT – október 24.

Óbudai Gázgyár, avagy a gondoskodó gazda – Bringás túra

Annak ajánljuk ezt a programot, akin nem fog ki semmilyen időjárási viszontagság, és akinek mindene a természet és a mozgás! Pattanj fel a bringára és tekerj még egy jót a hóviharos tél beköszönte előtt! 

A kirándulás az óbudai gázgyárhoz lesz, ahol megnézhetitek, hogyan is gyártották régen a légszeszt, ugyanakkor mindent megtudhatsz a gázgyártás egykori fellegvárának tartott épületről!

VASÁRNAP – október 25.

Egy lányról – Kinema Kolor – AnKert

A filmes hét szellemében mi is lenne méltóbb befejezés, mint egy érzékeny, csavaros, népszerű angol dráma megtekintése az AnKertben?

A Nick Hornby sikerregényéből készített filmnél minden adott a minőségi szórakozáshoz: pörgő, érdekes párbeszédek, kitűnő alakítások, és a 60-as évek londoni atmoszférája.

Az alkotás nem véletlenül lett jelölve számos díjra, ugyanakkor itt bukkant fel először komolyabb főszerepében Carey Mulligan is.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást