Október 7: Boldog születésnapot, Halász Judit!

Október 7: Boldog születésnapot, Halász Judit!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Október 7: Boldog születésnapot, Halász Judit!

Október 7-én ünnepli születésnapját Halász Judit. Nevéhez számtalan művészeti elismerés, megannyi színházi és filmes szerep fűződik, nem utolsó sorban pedig gyerekek generációi nőttek fel a dalain. Születésnapja alkalmából összeállítottunk egy rövid felsorolást sikereiből – szigorúan a teljesség igénye nélkül. És természetesen „Boldog, boldog, boldog születésnapot!”

Színházi karrier

Halász Judit 1964-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd annak befejezése után először Pécsen játszott, majd onnan Budapestre, a Vígszínházhoz szerződött, melynek azóta is tagja.
Számtalan magyar és külföldi darabban játszott, óriási színész tehetségekkel dolgozott együtt sikeresen, pályája azóta is töretlen.Kép forrása: halaszjudit.hu

Filmes karrier

Közel 40 filmben és számtalan tévéjátékban játszott, melyek között a kor legnagyobb és azóta is híres filmjei is szerepeltek.
Ilyen például Szabó István Szerelmesfilmje, illetve az Álmodozások kora, de láthatjuk Máriássy Félix, Jancsó Miklós vagy akár a saját férje, Rózsa János által rendezett alkotásokban is. Kép forrása: halaszjudit.hu WHERE id = Szerelmesfilm

Versek, mesék

Színészi karrierje mellett elkezdett verseket és meséket is mondani gyerekeknek, családoknak, amit lemezen kiadtak. Műfajt teremtett azzal, hogy megzenésített verseket énekelt és így szerettette meg a kicsikkel az irodalmat, a verseket.
A leghíresebb zenészekkel dolgozott és dolgozik együtt, munkáját folyamatosan elismeri a szakma és gyerekek sokasága egyaránt. Kép forrása: halaszjudit.hu

Díjak

2001-ben Kossuth-díjat kapott, emellett számtalan szakmai díj és elismerés tulajdonosa. Pályája töretlen, rajongói a színházi közönségből és a zenei munkáját díjazók köréből egyaránt kikerülnek.
Magyarországon az első volt, akit a gyerekek megválasztottak a Mosoly-Rend Lovagjának, 2003 óta pedig közönségszavazat alapján a Halhatatlanok Társaságának tagja.

Jószolgálati nagykövet

Halász Juditot 2003-ban nevezte ki a UNICEF Presser Gáborral együtt jószolgálati nagykövetté.
Az előadóművészek feladata, hogy a magyarországi gyerekek ügyeinek szószólói legyenek, és képviseljék a gyerekek ügyét. Munkájuk díja 100 Ft. Kép forrása: tataiutcazene.hu

Minden felnőtt volt egyszer gyerek

A gyerekeknek szóló zeneszámokon mára már több generáció is felnőtt. A koncertek mindig telt házzal mennek, és azok, akik egykor gyerekként is Halász Juditot szerettek hallgatni, azok most már gyerekükkel együtt mennek el a rendezvényre.
Nem ritka, hogy a dalok könnyet csal a szülők szemébe, míg a gyerekek táncolnak a jól ismert dallamokra.

Slágerek

Halász Judit a gyerekeknek, családoknak szóló zenében egyedi műfajt teremtett, melyet évtizedek óta képvisel.
Slágereinek száma óriási, talán nincs is olyan, aki ne ismerné a már klasszikusnak számító Csiribiri, Micimackó, Ákombákom, Sehallselát Dömötör vagy Bóbita dalokat – és persze ez csak egy rövid ízelítő a listáról.  

Születésnap

A sikerek, fellépések, arany- és platinalemezek és színházi sikerek számát még sokáig lehetne sorolni. Halász Judit pályáján elért sikerei mellett töretlen népszerűségnek örvend a mai napig.
Megjelenésében, szereplésében olyan, mintha egy fiatal nő énekelne és táncolna a gyerekeknek. Köszönünk minden munkát, minden dalt, várjuk a továbbiakat és nagyon boldog születésnapot, Halász Judit!

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!