Életmód / Ezotéria

Így nyerheted el a Mérleg szerelmét

Így nyerheted el a Mérleg szerelmét

A mérlegek levegő jegyűek, és – bár pont az ellenkezőjéről híresek – valójában sokkal inkább szellemi, semmint érzelmi beállítottságúak. Akkor mégis minek köszönhetik híresen emberbarát természetüket? Alábbi cikkünkben nem csak ennek, hanem a mérlegek szerelmi életének is utánajártunk.

Milyen a szerelme?

Elnevezésük hűen tükrözi személyiségüket: a mérlegek mindig az egyensúly megteremtésére törekszenek. Emiatt tűnnek az emberek számára annyira vonzónak, nyugodtnak: harmóniában élnek önmagukkal és környezetükkel.

Ebből adódik, hogy a mérlegek a kapcsolatukban is a békére, a stresszmentes életmódra törekszenek.

Mindig vita nélkül próbálják elsimítani az esetleges problémákat, ám ez azzal jár, hogy meglehetősen lassan cselekszenek, márpedig ezt néhány nehezen tolerálják a kapcsolatukban.

Ők azok, akik inkább türelmesen várnak – időnként a sült galambra – de sosem törtetnek feltűnően. A család létfontosságú számukra, nagy áldozatokra képesek szerelmükért.

 

Milyen nőket kedvel?

Amennyire törekszik a mérleg az egyensúlyra, annyira nem lehet a kedvére tenni, ha a szépségről van szó. Szinte sosem lehet egy nő elég gyönyörű számára, mindenkiben talál kivetnivalót, nem is túl nehezen.

Ugyanakkor nem jellemző rá, hogy direkt megbántana másokat, ám őszinte lélek, így családtagjai számíthatnak éles kritikára, ha elhanyagolják külsejüket.

Mivel ő maga is sokat ad megjelenésére, elvárja ezt társától.

Az esztétika, a küllem tehát fontos a mérleg számára, bármennyire is kedves jellem, csak akkor lehet igazán a szívéhez férkőzni, ha sikerül megnyerni vonzalmát.

Ezt nem csak a külsőddel érheted el, ő az a férfi, aki különösen ügyel az öltözékedre, a frizurádra, de még az illatodra is.

 

Ezekkel biztosan elriasztod

Nem fogod elnyerni a kegyeit, ha túlságosan hirtelen vagy, ha nem törődő, gondoskodó a jellemed, és próbálsz mindent nyersen, durván, hangosan elintézni.

Nem ő lesz, aki megpróbál megszelídíteni, sokkal inkább továbblép, mielőtt megismerhetne, ha feltűnik neki túlságosan lehengerlő viselkedésed.

Ellenben azonnal kiszúr, ha csendben ücsörögsz, és a kávédat iszogatod, miközben megpróbálod kivonni magadat valamilyen konfliktus alól.

Imádja, ha komoly nővel kerül szembe, olyasvalakivel, akivel lehet tervezni, akivel fel lehet építeni egy életet.

Mivel fontos számára a család, nem igazán fecsérli az idejét könnyed kalandokra: megpróbálja megtalálni az igazit, aki összhangban él magában, szeretetreméltó, és mindenekelőtt szép.

Ezzel viszont garantáltan megfogod

Abszolút pluszpontot zsebelhetsz be, ha szereted a gyerekeket, és szívesen foglalkozol velük.

Egy mérlegnél labdába se rúghatsz, ha nem akarsz családot, számára alapvető, hogy az igazi boldogságot mindenki otthon találja meg a hétköznapok során.

Ha alkalmazkodó, simulékony vagy, olyasvalaki, aki hozzá hasonlóan az összhangra törekszik, már nyert ügyed van.

Sikered lehet akkor is, ha mindenkivel kedvesen bánsz, te vagy, akire lehet számítani, aki biztos támaszként áll mások számára.

Ezek a tulajdonságok legtöbbször egy édesanyára is ráillenek, nagyrészt emiatt van az, hogy a mérleg csak nagy nehezen tud rájuk nemet mondani.

Mit vár el a kapcsolatban?

Hosszútávon a mérleggel nem csak akkor lehet tervezni, ha közösen felépítitek a családi életeteket, hanem akkor is, ha szellemi szinten egyaránt kapcsolódni tudtok.

Cikkünk elején írtuk, hogy a mérlegek inkább szellemi beállítottságúak, és bár nagyon kedvesen bánnak az emberekkel, ez inkább konfliktuskerülésüknek köszönhető.

Ezek mellett alapvető számukra, hogy egy húron pendüljenek partnerükkel, egyetértsenek az élet nagy és kis kérdéseiben is.

Amennyiben ez nem adott, óhatatlan a nézeteltérés, márpedig azt a mérleg sehol sem bírja elviselni, családjában főleg nem.

Elvárja, hogy otthona szép, rendezett legyen, ezért maga is képes tenni, de nem tűri a felfordulást, kuplerájt, akkor sem, ha szeretett gyermekei az elkövetők.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást