„Mutasd meg a belülről jövő kedvességedet.” A vonzerő valójában tanulható!

„Mutasd meg a belülről jövő kedvességedet.” A vonzerő valójában tanulható!

Címlap / Életmód / Lélek / „Mutasd meg a belülről jövő kedvességedet.” A vonzerő valójában tanulható!

A tévhitek bennünk vannak

Sokunkban él egy elképzelés, hogy hogyan szeretnék kinézni külsőleg, és jobb esetben az is, hogy milyenek szeretnénk lenni a belsőnkben. Mert rájöttünk arra, hogy nem elég csak a testünkkel, hanem az elménkkel is foglalkoznunk kell. Eljárunk edzeni, figyelünk arra, hogy miket viszünk be a szervezetünkbe, szép ruhákban járunk, oda figyelünk a megjelenésünkre.

Fejlesztjük magunkat különféle önismereti könyvekkel, eljárunk coach-hoz, meg akarjuk ismerni az önvalónkat. És van, hogy hiába tesszük bele az energiát és az anyagiakat is, valahogy nem jön a fejlődés. Nem érezzük magunkat harmóniában, és egyedül élünk.

Az a tévhit jár a fejünkben, hogy ha majd öt kilóval könnyebbek leszünk, ha elolvasunk még egy önfejlesztő könyvet, ha drágább ruhákban járunk, hosszabb lesz a hajunk, akkor jön a várva várt párkapcsolat, és minden földi jó, amire vágyunk.

Mindig valamihez kapcsoljuk azt az álmot, amit el szeretnénk érni.

És azzal, hogy örökös elégedetlenségben élünk, ezt tükrözzük a külvilág felé is. Elfelejtjük az értékeinket, a belső és külső kincseinket, és hajszolunk valamit, amivel azt hisszük értékesebbé válhatunk. Ideje megállni ebben a hamis útkeresésben és elfogadni magunkat a szépséghibánkkal együtt is. 

A vonzerő tanulható?

Az egészséges kisugárzás fogalmát használjuk a mindennapokban, és meg is tudjuk határozni, hogyha valakinek van.  Látjuk filmekben, a közösségi hálóban, a médiában. Ismerünk olyan embereket, akik ha belépnek valahová minden szem rájuk szegeződik. Van bennük valami misztikus? Ők jobban tudnak valamit, amit mi nem? Miben rejlik a titkuk? A válasz a vonzerőben rejlik, azzal, hogy mi mit gondolunk róluk és mit vált ki belőlünk. A jó hír az, hogy mindenki számára elérhető és megtanulható. Pár tipp hozzá:

  • Ha beszélgetsz valakivel, figyelj rá oda száz százalékosan. Tegyél fel neki nyitott kérdéseket, hallgasd meg a válaszait. Figyeld, amiről beszél, koncentrálj rá folyamatosan és kövesd a szemkontaktust. A másik ember érezni fogja, hogy fontos amit mond és hálás lesz neked érte. Akkor is, és máskor is keresni fogja a társaságodat. Hiszen jó veled lenni. 
  • Mutasd meg a belülről jövő kedvességedet. Azt, ami nem mesterkélt, hanem természetesen árad belőled.  Fogadd el olyannak a másikat, amilyen. Ne akard megváltoztatni, ő úgy jó, ahogyan van. És nagyon fontos, hogy ne kritizáld őt sem és magadat sem. Változtass ezen a szokásodon. Figyeld arra, ha negatív gondolataid vannak, akkor tereld őket finoman a pozitív irányba. Hidd el, ahhoz, hogy nyugodt, és harmonikus legyél mással, először magaddal kell annak lenned.
  • Érezd milyen nőnek lenni. Lehet, hogy gyönyörű ruháid, táskáid, kiegészítőid vannak, de nem vagy vonzó. A szépség szubjektív, mert mindenkinek más az ízlése, és mást tart szépnek. De egy nevetős, vidám, csinos nő bárkit levesz a lábáról. Ha ki van sminkelve, ha nincs. A férfiak nem azt fogják észrevenni, hogy most ki van-e húzva a szemed, vagy nincs és milyen színű rúzs van rajtad, hanem, hogy mennyire van összhangban a belsőd a külsőddel. Ne félj megmutatni magad, és vállalni azt, aki vagy. 

Nőnek lenni nagyon jó dolog. Még jobb nőnek lenni, még klasszabb dolog. Coco Chanel is tudta, és én hiszek neki.

„Ha szépülni szeretnél, a lelkeddel és a szíveddel kell kezdened, mert addig egyetlen kozmetikum sem fog hatni!”

Hajrá csajok, nők, asszonyok!

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást