Otthon / Utazás

Nincs pénzed nyaralásra? Így vakációzz otthon

Nincs pénzed nyaralásra? Így vakációzz otthon

Ha éppen nem úgy állsz anyagilag, hogy el tudnál utazni valahova a nyáron, akkor sem érdemes lemondanod a pihenésről és a kikapcsolódásról. Néhány nap szabadságot így is érdemes kivenned a nyárra, de hogy ne azzal töltsd az idődet, hogy otthon molyolsz egész nap, takarítasz és pakolgatsz, inkább nyaralj a városodban, a környékeden. Adunk néhány tippet, hogy érdemes otthon nyaralnod.

Tervezz turista szemmel

Gondold át, ha egy csoport turista tőled kérne tanácsot otthon, hogy mit érdemes megnézni a környéken, mit ajánlanál nekik. Ha ezek közül a helyek közül te magad még nem jártál mindenhol, vagy esetleg csak nagyon régen, akkor érdemes ezek közül betervezned néhányat.

Ha a lakhelyed kisebb, de a környéken vannak más városok, települések érdekességekkel, akkor ezeket is tervezd be: busszal vagy vonattal valószínűleg olcsón eljutsz ezekre a helyekre.

Tipp: Összegyűjtöttünk neked néhány csodálatos hazai mediterrán hangulatú helyet

Kapcsolj ki!

Ezt ne csak úgy értsd, hogy kapcsolódj ki és szórakozz, hanem ennek alapjaként kapcsold ki a kütyüidet, a mobilodat.

Csinálj úgy, mintha egy külföldi nyaraláson lennél, ahol nem tudnak elérni mások.

Ne foglalkozz a hétköznapi ügyekkel és problémákkal, hiszen te most éppen nyaralsz, és az a dolgod, hogy pihenj és feltöltődj!

Élvezd ki a gasztronómiát

Bizonyára van olyan étterem, cukrászda vagy bár a környékeden, ahol még soha nem voltál, pedig nevezetes, és vannak helyi specialitások is. Ha nyaralnál a környéketeken, valószínűleg beülnél ezekre a helyekre egy-egy alkalommal, ezért az otthoni pihenés alatt is egyél és iszogass hangulatos helyeken.

Ha vannak a közelben borozók, akkor érdemes ott is kóstolgatnod, és mint egy turista, fizesd be magad egy különleges street foodra is!

Élmények

Ahogy egy utazáson is tennéd, az otthoni nyaralás alatt is gyűjts élményeket.

Külföldön sokan jóval könnyebben elengedik magukat, mint otthon, próbáld meg most te is lazábbra venni a dolgokat.

Az élményeidet érdemes meg is örökítened, ezért nyugodtan fotózz, vagy akár kreatívkodj, hogy maradjon kézzel fogható nyoma a vakációdnak.

Víz, szórakozás

Ne hagyd ki az aquaparkokat vagy a nem mindennapi sportokat a nyaralásod alatt, ha szívesen mozogsz.

Ha kultúrarajongó vagy, akkor nézz meg egy szabadtéri előadást, vagy menj el annyi galériába és múzeumba, amennyibe csak tudsz.

Ne hagyd ki az esti bulizást sem, ha szeretsz eljárni, hiszen egy külföldi út során is valószínűleg buliznál egy nagyot, ha lenne rá lehetőséged.

Hívj másokat is

Mivel utazni legtöbbször nem egyedül szoktunk, ezért a párodat, a családodat vagy a barátaidat is bátran vond be az otthoni vakációzásba.

Többen még izgalmasabbak és érdekesebbek lesznek ezek a programok, hiszen a jó társaság rengeteg pluszt ad mindenhez.

Vedd rá őket is olyan programokra, amikre maguktól nem biztos, hogy befizetnének, de mégis meglepően jól szórakozhatnak majd.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást