Nem szexeltem egy ideje és remekül vagyok

Nem szexeltem egy ideje és remekül vagyok

Címlap / Szerelem / Szex / Nem szexeltem egy ideje és remekül vagyok

Volt olyan időszak, amikor elég sűrű volt a szexuális életem

A hét évig tartó kapcsolatomban a testiség remekül működött, ha egészen őszinte szeretnék lenni, talán még azt is mondhatnám, hogy a jó szex miatt húztuk ilyen sokáig együtt. A hosszú monogámia után viszont mondhatni belevetettem magam a randizásba és a rövid, de annál szenvedélyesebb kapcsolatokba, ahol szintén főszerepet kapott a szex.

Csak rövidebb szüneteim voltak

Mikor az említett exszel volt egy hosszabb mosolyszünetünk, akkor is volt egy „absztinens” időszakom, ami két hónapig tartott. Azt sokkal nehezebben bírtam, mint a mostanit, de ennek csakis az érzelmi kötődés volt az oka, hiszen akkor még szerettük egymást.

A szex mellőzése észrevétlenül kezdődött

Miután elegem lett a komolytalan, alkalmi kapcsolatokból úgy döntöttem, hogy egy időre hátat fordítok a randizásnak és inkább saját magammal foglalkozom.

Nem tudtam, mit akarok, merre tartok és meg akartam találni az igazi célom, de úgy éreztem, a flörtök és kalandok hátráltatnak ebben.

Majd olyan lett, mint egy detox

Ha rámírt egy egykori futó kaland vagy ex, nem válaszoltam rá. Ha hívtak, nem vettem fel a telefont. Volt, hogy párszor meginogtam és megremegett az ujjam a hívásfogadás gomb fölött, de végül kitartottam, mert egyre jobban éreztem magam. Biztos voltam benne, hogy a személyes növekedésemhez fontos, hogy kizárjak minden ilyen zavaró tényezőt. 

istockphoto

Olyan volt, mintha megszűnt volna a „zaj”

Egy idő után már nem kellett várnom senki hívására és tőlem sem várta senki, hogy jelentkezzem nála. Nem voltak ottalvások, szenvedélyes éjszakák, majd veszekedések, eltűnések, szorongás, hogy hogyan tovább, stb. – egy idő után minden kitisztult és eltűnt az életemből ez a „zaj”. A testi, mentális és érzelmi zavar elcsendesült. 

Előfordult, hogy hiányzott

Az első hónapokban hazudnék, ha azt mondanám, nem kalandozott el a fantáziám némi erotika felé, de sosem volt annyira kritikus a helyzet, hogy ráírjak valakire „ezügyben”. Az csak felesleges bonyodalmat okozott volna és ezt a velejáró kellemetlenséget egyetlen porcikám sem kívánta. A helyzet sokkal többet adott, mint amennyit elvett, ezért viszonylag könnyű volt visszafogni magam.

Pár hónap után úgy döntöttem, kihívást csinálok belőle

Mikor már három hónapja nem szexeltem, hihetetlennek tűnt, hogy ilyen hamar eltelt egy negyed év és arra gondoltam, miért ne tartanék egy tudatosan szexmentes időszakot egy teljes évig? Volt olyan ismerősöm, aki a „No Shave November” után egy évig nem borotválkozott és olyan is, aki az alkoholmentes január után egy évig nem ivott, gondoltam én is megtehetem ez a szexszel.

Eddig nagyon jól megy

jelenleg tíz hónapnál tartok és kijelenthetem, hogy nem hiányzik. Lehet, hogy egy férfi már beleőrült volna, de én köszönöm, nagyon jól vagyok. Belevágtam egy tanfolyamba, amit régóta terveztem, jól haladok a céljaim megvalósításával és végre úgy érzem, sínen van az életem. Sok időt töltök a barátaimmal, nem unatkozom.

Mióta nincs rajtam sem érzelmi, sem egyéb – férfiakkal kapcsolatos – teljesítési kényszer, könnyebbnek és szabadabbnak érzem magam.

Néha azért hiányzik

Vannak pillanatok – meglepően ritkán – amikor rámtör a testiség hiánya, de a szexuális vágy részén én magam is tudok segíteni. Amit jobban hiányolok, az a szenvedélyes szexszel ellentétben inkább a gyengédség, az összebújás. Utóbbit ezentúl sokkal jobban fogom értékelni a jövőbeli párkapcsolataimban.

Sokat tanultam magamról

Ha valaki azt mondja még akár másfél évvel ezelőtt, hogy ki fogok bírni egy évet szex nélkül – és még jól is fogom magam érezni közben – biztosan őrültnek tartottam volna. Jobban megismertem magam és megtudtam azt is, hogy képes vagyok erre, különösebb erőlködés nélkül. Emberileg sokat nőttem az elmúlt időszakban és ha letelik az egy év, sokkal magabiztosabb emberként nyitok majd a férfiak felé.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

4 hozzászólás

 • Maurer Balázs
  2021.02.01., 16:32

  Jaj. Egy ilyen cikkel sokkal többet elárul magáról hölgyem, mint gondolná, akár egy vacsorameghívásos beszélgetésen. Óvatosan a firkálással, mert van felelőssége és következménye is. Ne járassa már le magát.

  Válasz
 • kovács attila zsolt
  2021.05.22., 12:09

  Tökéletes út a frigiditáshoz!!!

  Válasz
 • janika
  2021.05.22., 12:55

  a cikiro salyát makáról irrt? és mirő akar szóni a cik? hodj mindenki csinája ezt és pusztulyon ki azemberiségg?

  Válasz
 • zolee
  2022.01.07., 22:28

  Csak annak jön ez a nulla állapot be aki valójában nem tudja – és sosem tudta – mi is a szuper „döngetés” 😀 … ajánlom, hogy keresse inkább tovább az igazit, mert a végén még nagyon kiszárad az a „kert”

  Válasz

Írj egy hozzászólást