Egy szexmentes kapcsolatban is van visszaút! Így hozd helyre a házaséletet

Egy szexmentes kapcsolatban is van visszaút! Így hozd helyre a házaséletet

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Egy szexmentes kapcsolatban is van visszaút! Így hozd helyre a házaséletet

Mikor szexeltél utoljára a pároddal? Lejárt az időd: ha gondolkodnod kellett rajta, akkor túl régen! Ne aggódj, ezzel nem vagy egyedül, a párterapeuták szerint a házasságok – vagy hosszú kapcsolatok – legalább 20 százaléka szexmentes. Ha évente csak tíz alkalommal bújtok össze, a házasság akkor is „koplal” az intimitás terén, ugyanis a szakemberek szerint minimum hetente egyszer kellene házaséletet élni. Ha ennél kevesebbszer van együtt a pár, a boldogságérzetük jelentősen csökken egy idő után. Amennyiben úgy érzed, hogy partnereddel elindultatok ezen az úton, van megoldás.

Először a nem-szexuális intimitásra koncentrálj!

Nemcsak az ágyban kerülhettek közel egymáshoz, az intimitás ugyanis ott kezdődik, hogy bíztok egymásban és keresitek a másik társaságát.

Ha ez nincs meg, a szex sem lesz az igazi, ezért fontos, hogy minden nap megfogjátok egymás kezét, megöleljétek a másikat és egymás szemébe nézzetek pár percig.

Utóbbi nem is olyan könnyű, mint gondolnánk.

A szex igenis legyen prioritás!

 Miután lecseng a rózsaszín köd, a románc kezd elhalványulni és más dolgok kerülnek előtérbe a kapcsolatban. Ha úgy gondolod, hogy normális, hogy a szex ilyenkor háttérbe szorul a karrier, vagy a család mögött, akkor az így is lesz. Ha azonban mindig úgy álltok hozzá, hogy minimum hetente egyszer prioritást élvezzen, akkor nem fog kihunyni a láng. 

Ne félj a fantáziáidról mesélni!

A szexről és a vágyaikról kevesen tudnak könnyedén beszélni, még azzal a személlyel is, aki a partnered ebben. Ennek ellenére olykor elengedhetetlen legalább „terelgetni” őket ebben a kérdésben, elvégre senki sem gondolatolvasó. Ha párod valami olyat csinál, ami nem tetszik, ne hibáztasd – mert lehet, hogy az előző barátnője szerette ezt – hanem nyugodtan és finoman közöld vele, hogy te ezt másképp preferálod.

Ne köntörfalazz, hanem konkrétan mondd meg neki, te mire és hogyan vágysz, illetve őt is bátorítsd arra, hogy tegye ugyanezt.

Az egyenes kommunikáció minden ilyen esetben célravezető és eredményes, hiszen lehet, hogy amit eddig féltetek bevallani, a másiknak is bejön.  

IgorVetushko/depositphotos.com

Ha nehezteltek egymásra, nem lesz jó a szex.

A beleszokás, az unalom és a fáradtság után a terapeuták szerint a leggyakoribb ok a szex elmaradására az, ha a pár nem oldja meg problémáit, hanem a szőnyeg alá söpri.

Ha haragszol a párodra, amiért nem vitte le a szemetet, vagy ő mérges rád, amiért nem mentél el vele egy focimeccsre, nagyon kicsi az esélye annak, hogy szenvedélyesen egymásnak fogtok esni a közeljövőben.

A gondokat meg kell beszélni, mert a megoldatlan ellentétek éket vernek közétek, többek között a hálószobában is. 

Ébresszétek fel újra a vágyat!

A sok munka és tennivaló, a gyerekek és a stressz mind olyan tényezők, amik nehezítik azt, hogy a házaspár nyugodtan hódolhasson a szexuális élvezeteknek, de ha erre mindenki csak megrántaná a vállát, minden házasság szexmentessé válna.

Ahhoz, hogy évek múlva is kívánjátok egymást, igenis tenni kell, hiszen természetes, hogy idővel után halványul a szenvedély.

Öltözzetek ki és menjetek el kettesben randizni, az este pedig végződjön a lepedők között. Néha lepd meg magad – és a párod – egy szexi fehérneművel, próbáljatok ki egy szexuális segédeszközt vagy nézzetek együtt pornót. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást