Nélkülözhetetlen kiegészítők a vízparton

Nélkülözhetetlen kiegészítők a vízparton

Címlap / Stílus / Divat / Nélkülözhetetlen kiegészítők a vízparton

Meleg nyári napokon a szabadidőnket legszívesebben a víz mellett ütjük el. De mit tehetsz azért, hogy a strandon is a legmegfelelőbb védelmet biztosítsd a bőrödnek a károd napsugarakkal szemben? És mik azok a kellékek, amikre okvetlenül szükséged lesz a vízparti kényelmed érdekében? 
 

A tökéletes strandtáska

Ahhoz, hogy a strandra mindent képesek legyünk magunkkal vinni (fürdőruha, törölköző, papucs, váltóruha, naptej…) jó, hogy ha beszerzünk egy nagyobb méretű táskát, amelyben minden kényelmesen elférhet.

A méreten túl érdemes gondolnunk arra is, hogy milyen anyagból választjuk a táskát, mert előfordulhat, hogy kifolyik a naptej, vagy éppen vizes lesz a táska, ilyen esetben pedig nagyon hasznos, ha a táska könnyen tisztítható, vagy akár gépben is mosható. 

Ha igazán praktikum párti vagy, akkor jól jöhet, ha a táska több tároló résszel, fach-hal rendelkezik, így akár még rendszerezni is tudsz benne, a szükséges cuccokat pedig könnyebben megtalálod benne. 

Minőségi napszemüveg

A napszemüveg nagyon jól jöhet az erős napsugárzás ellen, érzékeny szeműeknek pedig elengedhetetlen kellék.

Ha nem szeretnénk végighunyorogni a strandolást, és gondolunk arra is, hogy óvjuk szemünket a káros UV sugarakkal szemben, akkor semmiképp se felejtsük otthon ezt a jótékony kis kiegészítőt.

Arról már nem is beszélve, hogy a káros sugarak milyen negatív hatással vannak a bőrünkre, főleg az érzékenyebb területeken, mint például a szem környéke

Nagyméretű törölköző

Törölközőből fontos a számodra ideális méretet kiválasztani.

Gondolj arra is, hogy többször fogod használni, lehet, ha kijössz a vízből szívesen magadra is terítenéd a hűvös érzet miatt.

Erre az esetre jól jöhet, ha a táskádban tartalékolsz magadnak egy szárazat is.

Ha igazán igényes vagy, akkor olyan színű törölközőt viszel magaddal, ami jól mutat a fürdőruhádhoz is.

A fejre is érdemes gondolni

A napszúrás elkerülése érdekében bevethetjük a régi jó praktikákat, hogy a kritikus időben mindig vizezzük a fejtetőt (ahol a nap a legnagyobb szögben éri a fejet), esetleg egy nedves kendőt kötünk rá.

Ennél viszont azért sikkesebb megoldást nyújtanak a különböző fazonú kalapok.

Ha szereted a kalapokat, fejfedőket, akkor jó, ha betárazol magadnak egyet ebből a most egyébként is divatosnak számító kiegészítőből.

A nyers és bézses árnyalatú szalmakalapok minden színnel jól mutatnak, így ha egy ilyen darabot vásárolsz, akkor ebben a kérdésben biztosra mentél. A nagyobb karimájú, kissé dívás darabok jó megoldást jelentenek napellenzőként is, viszont a kisebb fejűeknek kevésbé áll jól.

Kalapon kívül sildet is választhatsz magadnak, de ez viszont már inkább csak a napellenzésre lett kitalálva! 

Praktikus kendő

Egy nagyobb méretű kendő is hasznos lehet a vízparton.

Ha egy kicsit szégyenlősebb vagy, vagy éppen a bőröd érzékenyebb, akkor a naptejen felül hasznos védelmet jelenthet, ha egy könnyű kendővel még elfeded a tested.

Egy nagyobb méretű, lágy esésű kendővel különböző sziluetteket is képezhetsz magad köré, így akár még fel is dobhatod vele a megjelenésed. 

Ezt dobd a táskádba!

A táska tartalma természetesen attól függ, hogy ki mit tart fontosnak magával vinni a strandra.

A bőrünk érzékenységének megfelelő naptejet mindenesetre semmiképpen se hagyjuk otthon! 

Ezen kívül még jól jöhetnek a különböző hajvédők, mert hát nem csak a bőrünket kell védeni a nap káros és szárító hatásától.

Kellemes lehet barnuláskor némi vízpermet, ehhez pedig egy takaros kis vízspriccelő.

A fésűt, tusfürdőt, papucsot se felejtsük otthon, mert mind-mind szinte elengedhetetlen kelléke egy strandolásnak.

Papucsból célszerű olyat választanunk, amelynek nem túl sima a talpa, mert előfordulhat, hogy a nedves talajon könnyen megcsúszhatsz benne.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!