A nehéz pillanat, amikor először látod az exedet valaki mással

A nehéz pillanat, amikor először látod az exedet valaki mással

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A nehéz pillanat, amikor először látod az exedet valaki mással

A szakítás már önmagában is épp elég fájdalmas, de van, ami még ezen az állapoton is tud rontani. Például az, ha néhány héttel a különválásotok után meglátod az exedet egy másik nővel az oldalán. Ezt ugyanis mindennél nehezebb feldolgozni…

Mindegy, hogy az utcán sétált szembe veled a pasi egy lánnyal az oldalán, vagy a Facebookra töltöttek fel egy közös képet, ugyanannyira fájdalmas ráébredni, hogy az exed máris tovább lépett. Villámcsapásként ráz meg a hír, hiszen te még mindig nem szedted össze magad a szakításotok óta, és a tudat, hogy őt ennyire nem viselte meg a dolog, csak még nehezebbé teszi ezt az időszakot számodra. Az első percekben biztos, hogy sok gondolat fut át a fejeden. Hogy ezek szerint nem is szeretett téged igazán. Hogy a kapcsolatotok semmit sem jelentett neki, és talán titokban már találkozgattak egy ideje.

Először elveszettnek érzed magad. Ha volt is bármiféle reménysugár benned arra vonatkozólag, hogy talán nemsokára mégis kibékültök, most biztosan szertefoszlott. Nem tudod, mit higgy, és azt sem, mit gondolj. A szíved ezerrel ver, és minden megáll egy pillanatra körülötted. Mert a szerelem nem csak annyit jelent, hogy van egy párod, aki fontos számodra. Egyúttal azt is jelenti, hogy van egy személy az életedben, aki a szívedben is helyett kapott. Amikor pedig más oldalán látod meg, tudod, hogy a helyedet már átvették.

Érthető, ha mérges leszel

Aztán a szomorú csalódottságot a düh veszi át. Mérges vagy rá, amiért ilyen helyzetbe hozott téged, amiért máris tovább lépett, és az egész világra, hogy kettőtök közül ő heverte ki előbb a szakítást. Hiszen te szenvedtél jobban! Akkor téged illetne meg az új szerelem joga, nem?

A nehéz pillanat: amikor először látod az exedet valaki mással

Amit viszont tudnod kell, hogy minden feltételezés, ami korábban megfordult a fejedben (például hogy már egy ideje találkozgattak a hátad mögött) az esetek többségében egyáltalán nem igaz. Ugyanis sokszor csak úgy tűnik, hogy a pasi gyorsan tovább lépett, de valójában csak egy kapaszkodóra van szüksége, hogy ne egyedül kelljen átvészelnie ezt az időszakot. Azt hiszi, hogy majd az új lány betapasztja az űrt a lelkén, és hamar elfelejt téged. De hidd el, amikor ráébred, hogy ez nem történik meg, még inkább a hullámvölgy mélyére kerül, mint előtte valaha.

A lényeg, hogy te saját magaddal foglalkozz, és elhidd, hogy jobb vagy nála. Hogy jobban leszel, mint ő. Mert bár időbe telik kiheverni a szakítást, mindig elérkezik az a pont, amikor meglátsz egy másik srácot, és úgy érzed, „igen, vele el tudnám képzelni a következő kapcsolatomat„. Csak légy türelmes!

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!