Néha állóvíznek érzed az életedet? Vigyél bele egy kis szenvedélyt!

Néha állóvíznek érzed az életedet? Vigyél bele egy kis szenvedélyt!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Néha állóvíznek érzed az életedet? Vigyél bele egy kis szenvedélyt!

Sokak élete válik szürkévé a rutinok miatt, pedig a „minden nap ugyanolyannak tűnik” melankóliáját egyszerű, élvezetes és élményt adó dolgokkal meg lehet törni. Ezek nagy része nem is kerül semmibe egy kreatív vagy régen vágyott ötlet megvalósításán kívül.

Elkerülhető az unalom

Peter Toohey, a krikettjátékosból avanzsált pénzügyi és életmód tanácsadó rendkívül frappánsan fogalmazta meg a globális unalom jelenségét. Szerinte ez „az enyhe undor egy társadalmi érzés, amelyet a látszólag elkerülhetetlen és kiszámítható körülmények okoznak”. Látszólagos, ez fontos, mert a mindennapok lélekölő egyhangúságából ki lehet és ki is kell törni.

Az élet nem csak abból áll, hogy felkelsz, dolgozol valamit, ami nem feltétlenül érdekel, hazajössz, vacsorázol és sorozatokat nézel.

Ez így megy hetekig, hónapokig és évekig. Néha rácsodálkozol, hogy nem is igazán érted, hogy rohan az idő és hova tűnnek az óráid, amelyekkel kezdhetnél valamit. Ilyenkor kell megkérdezni magadat és listázni a lehetőségeket, hogy rádöbbenj arra, viszonylag könnyű olyan pénz-, idő- és energiatakarékos elfoglaltságokat találni, amelyekkel visszacsempészheted az életedbe az izgalmat, a szenvedélyt és az akciódúsabb pillanatokat.

Tanulj valami újat!

Biztosan van valami a múltadból, amibe mindig is szerettél volna jobban belemerülni. Ez lehet egy új nyelv elsajátítása, egy macaronkészítő tanfolyam, egy szabadegyetemi előadás vagy egy online fotókurzus. Ha sok lelkierő is kell az elinduláshoz vagy az újracsatlakozáshoz, az első órák után kialakul majd benned az igény, a szenvedély és a motiváció, hogy azzal foglalkozz, ami igazán érdekel.

 

Indíts blogot!

Ma már nagyon könnyű saját webes naplót kreálni és rengetegen élnek ezzel a lehetőséggel. Egy blog elindítása az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy újra kapcsolódj a szenvedélyedhez, és több örömöt csempéssz az életedbe.

Ha érdekel az utazás, a legújabb divat, a természetes életmód vagy a borászat, írd ki magadból a tapasztalataidat és kérdéseidet egy saját weboldalon.

Nagyon sok hasonló gondolkodású ember véleményét megismerheted ezáltal.

Renováld magadat kívül-belül!

Biztos nem kevés törekvésed és ígéreted volt azzal kapcsolatban a múltban, hogy elkezdesz kocogni, csökkented a bevitt hús mennyiségét, reggel egészséges smoothie-val kezded a napot, kipróbálod a mediterrán diétát vagy nekiállsz jógázni. Semmi nem lesz jobb hatással a testedre, szellemedre és lelkedre, mint ha belekóstolsz az egészségesebb életvitelbe.

A fizikai fittség miatt az alvásidőd is leredukálódik és aktívabb leszel, ezzel pedig további plusz időre és kellemes élményekre tehetsz szert.

Csatlakozz egy közösséghez!

Keress magadnak egy olyan klubot vagy társaságot, akikkel értékes és produktív időt tölthetsz együtt a közös érdeklődési kör miatt. Ez lehet egy amatőr sportklub, egy aerobic csoport, egy könyvklub vagy akár egy mandalakészítő workshop. Ha nem is érzed kezdetben a motivációt, az első találkozások után kialakul a közösségi érzés, ami miatt várni fogod a következő alkalmat.

Keress közös hobbit a pároddal!

Nemcsak az egyéni életbe, de a párkapcsolatba is újszerű és egyedi élményeket hoz, ha olyan elfoglaltságot találtok, amely mindkettőtöket érdekel.

Vegyétek elő a kerékpárokat a garázsból, és bicajozzátok be minden második hétvégén a Dunakanyart! Szerezzétek be a Kéktúra igazolófüzetét, és járjátok be részletekben az Országos Kéktúra gyönyörű útvonalát.

Tegyétek próbára egymást, és menjetek el hétköznaponként alkotóműhelyekbe is. A kuponos oldalakon nagyon jó lehetőségek vannak például festőtanfolyamokra, sajtkészítő vagy akár sörfőző workshopokra. Ha pedig egy kezdő társastánc, tangó vagy flamenco kurzusra is rá tudod venni, az garantáltan az újdonság varázsát, örömöt és szenvedélyt hoz a kapcsolatotokba.

Kép forrása: Rawpixel/depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást