Csak így lehetnek hasznodra a negatív érzések

Csak így lehetnek hasznodra a negatív érzések

Címlap / Életmód / Lélek / Csak így lehetnek hasznodra a negatív érzések / 2. oldal

Szorongás

A félelem testvére. Nagyon erős érzés, amiből könnyen válhat depresszió. A szorongás, amíg még múlandó, kisebb szorongásról beszélhetünk, izgalomhoz hasonlít. Ilyen a lámpaláz például, a mások előtti szerepléstől való szorongás, vagy az, amikor izgulsz, hogy sikerül-e a vizsgád.

Amikor izgulsz, az agyad megpróbál minden olyan lehetőségre koncentrálni, amelyek pozitívak, ezért van az, hogy a lámpalázas színész akár jobb teljesítményre is képes, mint az, aki teljesen nyugodt.

A szorongásnál is azonban oda kell figyelned, mert ha elhatalmasodik rajtad, és több lesz, mint egy kis aggódás, pszichológus segítségét kell kérned.

Szomorúság, a kilátástalanság érzése

Negatív, akár tragikus eseményre adott válasz a szomorúság. Természetes emberi érzés, ami nem feltétlenül negatív. Arra késztet, hogy átgondold az életed és visszatereld a régi kerékvágásba, vagy épp valami teljesen újba kezdj, tiszta lappal. Amikor a szomorúság beköszönt, és sikerül kilábalnod belőle, rájössz, hogy mi minden van az életedben, ami valójában pozitív dolog, ér őszintén lehet ezeknek örülni. 

A negatív érzések rávezetnek minket arra, hogy milyen jó, amikor az élet a normális medrében zajlik. Éppen ezért tettre sarkallnak, arra, hogy összeszedjük magunkat, és újult erővel induljunk neki megint.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást