A természet mintha szándékosan időzítené őszre a narancssárga színbombáját, csak hogy felvidítson és felélénkítsen minket a szomorkás, borongós, egyre hűvösebb napokon. Ezért elhoztam neked ma narancsszínű kedvenceimet, hogy egy kis örömet varázsoljak az asztalodra és a pocakodba. A narancs, mint másodlagos szín a tüzes és életerőt sugárzó vörös valamint a vidám és élénkítő sárga összeolvadásából született. Hatása ezáltal szelídebb és harmonikusabb, mint a nyersebb erővel bíró alapszíneké. Lelkesítő, vidámító, dinamizáló és örömöt sugárzó.
Segíti az összpontosítást, felvillanyozza a testet, életkedvet ad, energikussá, gyengéddé, szívélyessé, optimistává és közvetlenebbé tesz. Simulékonyságával segíti, hogy könnyebben alkalmazkodj a változásokhoz. Ajánlott egy kis narancsszín, amikor azt érezed, hogy tisztességtelenül bántak veled, szorongások vagy félelmek gyötörnek, esetleg nagyon levert vagy valamilyen veszteség miatt.
Kedvező hatású fáradtság, megfázás esetén, erősíti a tüdőszövetet, oldja a görcsöket, gyógyítólag hat asztma, hörghurut, köhögés esetén, erősíti az immunrendszert, stimulálja a lépet, a gyomrot, a hasnyálmirigyet és az anyagcserefolyamatokat. Akkor most következzenek azok az ételek és italok, amelyek tele vannak narancs- energiával:
1/12 Narancstrió leves
Moss meg egy csésze vöröslencsét és áztasd be néhány órára. 250 g karikákra vágott sárgarépát piríts néhány percig 1 evőkanál kókuszolajban, majd dobj mellé 250 g kockára vágott édesburgonyát és a lencsét. Ízesítsd sóval, őrölt köménnyel, frissen tört feketeborssal, kurkumával, főzd készre, és turmixold össze. Tálaláskor csorgass rá némi tejfölt, és néhány csepp hidegen sajtolt olajat.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik!
2/12 Sütőtökös nyokki
Fél csésze sült sütőtökpürét fakanállal dolgozz össze ½ csésze rikottával, 1/3 csésze finomra reszelt parmezánnal, 1 ¼ csésze liszttel, 1 tojással, egy csipet sóval és némi frissen őrölt feketeborssal. A masszából lisztezett felületen több részletben készíts hurkákat, vágd falatnyi darabokra, egy villával nyomj rájuk csíkokat. Dobd lobogó forró, sós vízbe és főzd készre. Pillanatok alatt elkészülnek. Szóval miután felúsznak a felszínre várj néhány percet, majd halászd ki őket. Aztán tedd át egy felforrósított serpenyőbe egy kevés vajra és pirítsd aranybarnára a nyokkikat. Ha szereted dobhatsz melléjük néhány összetépkedett zsályalevelet. Sajtmártással vagy parmezánnal gazdagon meghintve tálald.