Immunrendszer
A tejben található hatóanyagoknak egészségmegőrző hatása van, így fogyasztásával erősítjük immunrendszerünk hatékony működését.
A tej segítségével ezért nehezebben betegszünk meg és könnyebben leküzdjük a kialakult betegségeket.
Bélrendszer
A tej antimikrobális hatással is rendelkezik, amit az emésztőrendszerben fejt ki.
Ismert, hogy egyes bélben kialakult daganatos betegségek kialakulása is kisebb eséllyel fordul elő, ha a beteg rendszeresen fogyasztott tejtermékeket.
Fogak
A fogak felépítéséhez és a fogszuvasodás megelőzéséhez nélkülözhetetlen, hogy szervezetünk elég kálciumhoz jusson.
A tejben megtalálható laktóz hatására ráadásul a kálcium hatékonyabban szívódik fel szervezetünkben.
Csontozat
Ahogy a fogakra jó hatással vannak a tejben található anyagok, úgy természetesen az egész csontozatnak sokat segít, ha tejet iszunk.
Ha rendszeresen fogyasztunk tejterméket, akkor csökkenthetjük a csontritkulás kialakulásának esélyét.
Vérnyomás
A tej ismert hatásai közé sorolhatjuk azt is, hogy rendszeres fogyasztása segít, hogy vérnyomásunk a normális szinten maradjon.
Fogyasztását különösen ajánlják a magas vérnyomásban szenvedőknek, mivel természetes módon csökkenti az értéket.
Bőr
Nem véletlen, hogy az ókori Egyiptomban már Kleopátra is tejfürdővel próbálta megőrizni bőre fiatalságát.
A szépészeti kezeléseknek ma is jellemző része a tejfürdő: hatására finomabb, bársonyosabb és kisimultabb lesz a bőrünk.