Életmód / Táplálkozás

A tej 6 nagyszerű egészségügyi előnye

A tej 6 nagyszerű egészségügyi előnye

Manapság megoszlanak a vélemények a tejfogyasztással kapcsolatban, de vitathatatlan, hogy rengeteg hasznos tápanyaghoz juttathatjuk vele szervezetünket.

Immunrendszer

A tejben található hatóanyagoknak egészségmegőrző hatása van, így fogyasztásával erősítjük immunrendszerünk hatékony működését.
A tej segítségével ezért nehezebben betegszünk meg és könnyebben leküzdjük a kialakult betegségeket.

Bélrendszer

A tej antimikrobális hatással is rendelkezik, amit az emésztőrendszerben fejt ki.
Ismert, hogy egyes bélben kialakult daganatos betegségek kialakulása is kisebb eséllyel fordul elő, ha a beteg rendszeresen fogyasztott tejtermékeket.

Fogak

A fogak felépítéséhez és a fogszuvasodás megelőzéséhez nélkülözhetetlen, hogy szervezetünk elég kálciumhoz jusson.
A tejben megtalálható laktóz hatására ráadásul a kálcium hatékonyabban szívódik fel szervezetünkben.

Csontozat

Ahogy a fogakra jó hatással vannak a tejben található anyagok, úgy természetesen az egész csontozatnak sokat segít, ha tejet iszunk.
Ha rendszeresen fogyasztunk tejterméket, akkor csökkenthetjük a csontritkulás kialakulásának esélyét.

Vérnyomás

A tej ismert hatásai közé sorolhatjuk azt is, hogy rendszeres fogyasztása segít, hogy vérnyomásunk a normális szinten maradjon.
Fogyasztását különösen ajánlják a magas vérnyomásban szenvedőknek, mivel természetes módon csökkenti az értéket.

Bőr

Nem véletlen, hogy az ókori Egyiptomban már Kleopátra is tejfürdővel próbálta megőrizni bőre fiatalságát.
A szépészeti kezeléseknek ma is jellemző része a tejfürdő: hatására finomabb, bársonyosabb és kisimultabb lesz a bőrünk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást