5 nagyon ötletes és mutatós térelválasztó aprócska lakásokba

5 nagyon ötletes és mutatós térelválasztó aprócska lakásokba

Címlap / Otthon / Dekor / 5 nagyon ötletes és mutatós térelválasztó aprócska lakásokba

A térelválasztók nem feltétlenül szükséges rosszak: fontosak és hasznosak akkor, ha komolyabb beruházás vagy térszűkítés nélkül szeretnél egy nagyobb helyiséget kettéválasztani. De hogyan teheted meg mindezt ötletesen?

Fával burkolva

Ennél a térelválasztónál máris láthatod, hogyan lehet a praktikumot a látvánnyal tökéletesen ötvözni.

A kellően világos és méretes nappaliból le kellett választani egy külön részt az előszobának, ahol ráadásul néhány fogasra, tárolóra és kényelmes ülőkére is szükség volt.

A célra kiválóan megfelel ez az L-alakú, fával burkolt térelválasztó, ami kifejezetten ízléses és különleges.

Természetesen a nem éppen mindennapi burkolat nélkül is ötletes lenne ez a megoldás: mindkét oldalról meg lehet kerülni, így egyáltalán nem kelt bezártság érzetet, viszont extra, beépíthető falfelületet nem csak a bejárat, hanem a nappali felől is biztosít.

Egyszerűen függönnyel

A függönnyel történő térelválasztás az egyik legolcsóbb és legegyszerűbb megoldás, ráadásul még a legtöbb albérletben is bevethető.

Nincs hozzá másra szükséged, mint egy hagyományos, mennyezetre rögzíthető karnisra vagy függönysínre.

Ezután már csak tőled függ, hogy teljesen végigvezeted-e a függönyt a plafonon, vagy hagysz egy kis részt a „bejáratnak”, és így inkább nyitottabb hatást kölcsönzöl a helyiségnek.

Választhatsz olyan függönyt, amin egyáltalán nem látni át, így intimebb lehet a leválasztott rész, viszont a látvány kevésbé szellős.

Az mindenesetre biztos, hogy ez a térelválasztás tökéletes, ha ízléses, de olcsó és könnyen kezelhető megoldásra vágysz.

Modern polccal

A polcos megoldás szintén egyszerűnek és népszerűnek mondható, hiszen akárcsak a függönnyel történő térelválasztáshoz, úgy a polcokhoz sincs szükség kézügyességre.

Persze ennél a példánál gondos mérés előzte meg a projektet, de a hagyományos, lábon álló polcoknál nem szükséges az egyedi tervezés.

Elegendő, ha a pontos adatokkal tisztában vagy, majd beszerzed a megfelelő polcrendszert. 

Ezután már csak meg kell töltened a üres részeket: használhatsz könyveket, virágokat, szobrokat, ha pedig zártabbá tennéd a térelválasztót, fonott kosarakat és dobozokat is tehetsz a résekbe. (Ezek ráadásul a sok-sok apró kütyü tárolásához is tökéletesek.)

Szellősen fallal

A fallal történő térelválasztás is lehet vidám és kellően szellős.

Persze ehhez a kivitelezéshez már nem árt, ha segítséget hívsz, hiszen egy falat jóval nehezebb megfelelően felépíteni – anyagtól függetlenül, a lábon álló térelválasztók már nem túl gyakoriak.

Viszont a végeredményért megéri időt és energiát fektetni a projektbe, hiszen akár ilyen kreatív és üdítő is lehet a látvány.

A fal külső felületét kedved szerint megtöltheted, felhasználhatod az adott helyiségnek megfelelően, míg a másik oldalára akár tévét is rögzíthetsz, teljessé téve így a nappali funkcióit.

Üvegezett felülettel

Ez a térelválasztó már valóban komoly munkát igényel, viszont a hagyományos falnál mégis jóval elegánsabb megoldást kínál.

Óriási előnye természetesen az, hogy a falak helyett üvegezett felületetek biztosítják a szellős hatást, így a térérzet mindkét oldalon maximális.

A két helyiség egyszerre nyitott, mégis könnyen elválasztható, így az aktuálisan betöltött funkcióknak maradéktalanul megfelelnek.

A látványon sokat dob az is, hogy a padló mindkét oldalon megegyezik, így szépen végigvezeti a tekintetet az egész helyiségen, miközben a fehér szín és a sok-sok ablak emelnek a látványon.

Arra azért számíts, hogy egy ilyen csodás térelválasztót meglehetősen gyakran kell pucolni…

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást