Nagyobb teljesítményű gépre vágysz?

Nagyobb teljesítményű gépre vágysz?

Címlap / Kikapcsolódás / Tech és kütyük / Nagyobb teljesítményű gépre vágysz?

Persze könnyen előfordulhat az is, hogy a jelenlegi memória már nem elég, mert mondjuk még több programot szeretnél futtatni rajta. Ilyenkor sokan az egész gép cseréjét tartják egyedüli megoldásnak.

Turbózd fel a régi gépedet!

Ha nem tud már eleget a régi géped, akkor vásárolj memóriát a Laptopland.hu webshopjából, és a régi géped máris jobb lesz, mint új korában!

Persze időnként érdemes átfésülni is, hogy milyen programok feleslegesek a gépeden, sőt időnként egy-egy általános karbantartás is ráfér, hiszen a cél az, hogy minél tovább életképes maradjon. 

Azonban nem pusztán a gép életben tartása a cél, hanem az is, hogy közben tökéletesen kiszolgálja az igényeidet, így ha csak dokumentumokat akarsz létrehozni rajta, az is rendben legyen, de az is megoldható legyen, ha valamiféle számítógépes játékot szeretnél futtatni rajta.

A kettő azonban tökéletesen megfér egymás mellett, lehetsz környezettudatos akkor is, ha közben mindent meg tudsz csinálni a gépeden, amit csak szeretnél.

Gondolkozz racionálisan!

Ehhez persze szükséges némi önfegyelem és racionális gondolkodás, hiszen anélkül hamar elcsábulna az ember, főleg látva azt a sok-sok laptopot és számítógépet, amiktől a boltok polcai roskadoznak.

Mert hát kinek ne lágyulna el a szíve a legújabb Apple, Dell, Fujitsu vagy bármely más neves márka legújabb fejlesztésű gépei láttán? De ha megálljt parancsolsz a vágyaidnak, mert az eszeddel tudod, hogy a régi géped még tökéletesen ki tud szolgálni, akkor bizony nagyon jó döntést hozol.

Jól döntesz a pénztárcád szempontjából, mert több pénz marad benne, és jól döntesz a bolygónk szempontjából is, mert nem termelsz felesleges szemetet sem. Mint azt bizonyára tudod, az egyik legnagyobb kihívást az elektronikai hulladékok jelentik, hiszen ha a szemétégetőben végzik, akkor a levegőt szennyezik, ha pedig szeméttelepen sínylődnek az idők végezetéig, akkor az elszegényedett országok embereinek az egészségét károsítják, ugyanis a fejlett országok oda hordják a szemeteiket. Ne légy ennek részese, vagy legalábbis csak annyira, amennyire feltétlenül muszáj.

Ki vágyik arra, hogy új gépre költözzön?

Végül pedig egy elrettentő érv: ki vágyik arra, hogy minden dolgát átköltöztesse egy új gépre, amikor a réginek már minden zegzugát belakta? Amikor már félkattintásokból értitek egymást, és a géped úgy cselekszik, ahogy te szeretnéd.

Ne bontsd fel ezt a gyümölcsöző kapcsolatot egy kósza csábulásért cserébe, önts inkább erőt a régi gépedbe egy kis plusz memóriával, és folytassátok közös utatokat ameddig csak lehet!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást