Művészi dekorációk képekkel

Művészi dekorációk képekkel

Címlap / Otthon / Dekor / Művészi dekorációk képekkel

Sokszor szembesülünk azzal a problémával, hogy bár vannak otthon képeink, de valahogy nem tudjuk őket úgy felhasználni, hogy ne legyenek ellenérzéseink. Ha te is unod a tradicionális elrendezéseket és a megszokott kereteket, akkor segítünk néhány ötlettel, hogy ezekből kitörve, egyedien csinosíthasd a lakásodat. 

Mozaik

Igazán egyedi, és ötlete megoldás, ha egy óriási képet nem egy darabban teszel ki a falra. Vágd nagyjából egyenlő darabokra, és keretezd be őket.
Ezután szépen tedd fel a kisebb képeket a falra úgy, hogy végül kiadják az eredetit. Itt nem baj az sem, ha egy kicsit széthúzod a rendszert, hiszen a távolabbi szemlélőben azonnal összeáll a nagyobb kép, még így is.

3D

A művészi hajlammal rendelkező emberek gyakran alkotnak olyan tárgyakat, amik nagyon is dekoratívak. Ráadásul könnyen elkészíthetők, nem kell hozzájuk sok minden. Ilyen például a 3D-s kép is.
Egy egyszerű, lapos felületre ragassz szárazvirág kompozíciót, vagy például jól kifényesített evőeszközöket, amiket egy kicsit meg is hajlíthatsz. Egy másik kreatív megoldás, ha kartonpapírból vágsz ki például virág vagy lepke formákat úgy, hogy a széleit kifele hajlítod. Így egyedi és térbeli alkotással gyarapodhat a falad.

Kép forrása: luulla.com

Óra

A családod képeit is felhasználhatod érdekes megoldásokhoz. Az egy – egy embert ábrázoló képeket keretezd be. Lehetőleg 4 vagy 12 darabot készíts, ha kell, akkor az emberek nyugodtan ismétlődhetnek.
Ezután akaszd őket a falra, körben úgy, hogy középen hagyj ki helyet. Ide egy egyszerű de impozáns óraszerkezet kerüljön, és máris van egy egyedi időmérőd, amiről a családod mosolyog rád.

Ajtó, ablakkeret

Az unalmas ajtókat és ablakokat is fel lehet dobni egy kicsit, ha kedvet érzel hozzá. Ehhez válogasd ki azokat a képeket, amiket szívesen nézegetsz, és hívasd elő. Ha megvannak, akkor szorosan követve a keretet, ragaszd őket a falra.
A sarkokat rögzítsd, különben felpöndörödik az eredmény. Ha körbeértél, és még van fotó, akkor kiléphetsz a keret adta lehetőségből is, és szabadon formálhatod a képáradattal a falat.

Nem éppen hagyományos

Ha nem szereted a családi fotókat keretekbe erőltetni, akkor próbálkozz egy kicsit másképp. Nem kell feltétlenül ragaszkodni a megszokott négyszögletű formákhoz. Egy kis léchulladékkal, és némi kézügyességgel olyan keretet alkothatsz, ami csak neked tetszik.
Ha túl nagyra sikerült, az sem baj, hiszen nem kőbe vésett szabály, hogy egy tartóban egyszerre csak egy kép lehet. Egy kis házi montázs mindig tetszetős.

Negatívból lámpa

Biztosan nálad is van otthon még egy kisebb doboznyi negatív. Hiszen nem mindig voltak digitálisak a gépek, így ránk maradtak ezek az apróságok. Vág darabokra és ragaszd egy lebontott lámpabúrára.
Így amikor felkapcsolod a villanyt, nem csak fény áramlik szét a szobában, hanem emlékek is.

Formált képkeretek

Ha unod a magában álló kereteket, akkor rendezd őket a falon. Nem kell ragaszkodnod a tradicionális, négyszögletű elvhez, úgy csináld, ahogy neked tetszik. Csillag, kör, vagy akár egy teljesen amorf alakzat is nagyon jól mutathat. Arra figyelj, hogy az egymás melletti képek hangulata, és színezet nagyjából passzoljon, különben kissé káosz – szerű elrendezést kapsz.
A képek egy szoba legszebb díszei. Nem csak azért, mert valóban bírnak díszítő értékkel, hanem azért is, mert emlékeket őriznek.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást