Otthon / Kert és terasz

Mutatós szobanövények, melyek a legsötétebb sarokban is túlélik

Szobanövény

Zöldike

Ez a zöldikének keresztelt pókszerű levelekkel rendelkező növény gyorsan alkalmazkodik az otthonodban uralkodó körülményekhez, egyszerűen gondozható, szinte elpusztíthatatlan. Zöld és tarka színekben is kapható, kezdő kertészek is bátran választhatják.

Azt sem „veszi zokon”, ha időnként egy rövid időre megfeledkezel róla. Bár a virágzáshoz szüksége van a fényre, a félárnyékos, vagy sötétebb helységekben is megél.

Télen mérsékelt locsolást igényel, nyáron viszont öntözd a növényt bőven, két locsolás között pedig hagyd a földjét némileg kiszáradni! Óvd a közvetlen napfénytől, mert a tűző nap kárt tehet a leveleiben!

Anyósnyelv

Az anyósnyelv nevű növény nem csupán nagyon mutatós, de a sötétséget is jól tűri, ezáltal tökéletes dísze lehet lakásodnak!

Ez a különleges zöld levelű az egészségedre is jó hatással van, hiszen természetes módon tisztítja meg a beltéri levegőt a különböző légszennyezőanyagoktól. Hatékony fegyver lehet például a benzol és a formaldehid ellen.

A növény számára nem okoz problémát sem napsütés, sem a fényhiány, és megbirkózik akár a huzattal, illetve a szárazsággal is. Egyetlen dologra kell csak ügyelned: hogy ne öntözd túl, mert akkor könnyen rohadásnak indulhatnak a gyökerei.

Olvastad már?  4 dolog, ami vonzó benned, pedig te hibának tartod

Buzogányvirág

Ennek a gyönyörű trópusi szobanövénynek számtalan féle mintájú változata kapható a virágüzletekben. Általában sárga-zöld illetve fehér-zöld színekben pompázik. Bár sötétebb helyeken is elvan, a legjobban a szűrt fényt kedveli.

Nyáron öntözd bőségesen, télen mérsékelten, valamint két locsolás között hagyd egy kissé kiszáradni a földjét! A melegebb hónapokban keverj a vízéhez egy kevés tápoldatot, ez segíthet, hogy a levelek megőrizzék élénk színüket, és a virág egészséges maradjon.

Időnként érdemes a növényt forgatni, a buzogányvirág ugyanis hajlamos arra, hogy a fény felé nőjön, így egy idő után könnyen féloldalassá válhat, vagy eldőlhet. Mivel nedve mérgező, ezért ügyelj arra, hogy ez utóbbi ne kerüljön a szád közelébe, vagy a bőrödre!

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2