Párkapcsolat / Szerelem

Mutasd meg, hogyan kell bánni egy nővel!

Mutasd meg, hogyan kell bánni egy nővel!

Ész nélkül szükséges szeretni, és ésszel szükséges uralkodni rajta. Ezek az én tapasztalataim, és valószínűleg sok nő felszisszen az ,,uralkodás”-on, mint negatív érzületű szón. Az uralkodás nem teljhatalmat és kiszolgáltatottságot jelent, hanem azt, hogy jól tudunk kezelni dolgokat. Ez pedig, a férfi-nő kapcsolat összefüggésében nagyon aktuális manapság. Egyéb iránt, a nőt nem megérteni kell, hanem szeretni.

Tiszteld a női természet sajátosságait!

Müller Péter mondta egyszer azt: ha mosómedvét veszel feleségül, akkor is fog mosni, ha te megtiltod neki, csak akkor titokban.

Jellemzően a nő néha szélsőséges érzelmekkel bombázza környezetét – ennek oka az, hogy sokkal(!) több dolgot lát, érez meg a világban, a környezetével kapcsolatban, melyek mind hatnak rá. Ha ezeket nem tudja feldolgozni, nem tud beszélni róluk valakivel, egy idő után kiborul. Ezen felül el kell fogadni, hogy a nő hormonjai, életének aktív időszakában folyamatosan változnak, ahogy hangulata is, amit tudni kell kezelni, nem csak neki, hanem a férfinak is.

A család feje a férfi

A nő, akármennyire is nem tetszik neki, nem arra van biológiailag, érzelmileg teremtve, hogy akkora felelősséget cipeljen a vállán egy életen keresztül, mint a férfi. A nőnek is nagy a felelőssége, csak másmilyen. A nagy döntéseket ott hozza, ott vállalja értük a felelősséget, ami az ő ,,szakterülete”, amire kódolva van. Ez pedig a család összetartása, a gyerekek nevelése. Sok emancipált nő nem is sejti, hogy attól boldogtalan, hogy agyon nyomja őt a felelősség. 

A háztartás a nőé

Férfiak, figyelem! Nem biztos, hogy úgy kell háztartást vezetni egy nőnek, ahogy azt elvárják tőle, ezért ne akard rákényszeríteni a szülődtől tanultakat. Az egy másik család volt, ahogy ez is egy másik, ahol a férfi és nő személyisége szerint fog alakulni minden családi szokás.

Tehát, ha a feleség művészlélek, másodlagos lesz a mosogatás, viszont olyan csicsás tortát csinál majd, aminek csodájára járnak. A pénz beosztását közösen kell megoldani, de napi kiadásokat, a tervezést – vagy improvizálást – hagyjuk a nőre. Viccesen úgy mondanám: attól, hogy sokat beszél, még nem megbízhatatlan. Egy nőnek mindennel el kell tudni számolni férje felé – ha tetszik, hanem, és természetesen ez visszafelé is így helyes – ám óvakodni kell a számonkéréstől.

A havi ciklus rémálma

Ez nem csak a férfiaknak rémálom, hanem a nőknek is. Csak nem beszélnek az ezzel járó problémákról – tisztában vannak vele a nők, hogy nehéz ilyenkor a férfiaknak ,,elviselni” őket. És itt a lényeg.

Nem elviselni kell ilyenkor egy nőt, hanem támogatni, megérteni, sőt, kényeztetni – és szeretni, feltétel nélkül. Ilyenkor a ,,normális” élet csak a férfi intelligenciáján, okosságán múlik. Ahogy ,,önfeláldozásán” is, mert ilyenkor mindenki sokkal jobban jön ki a dologból, ha a férfi, úgymond, ,,hagyja magát kivégezni”. A nők attól borulnak ki ilyenkor a legjobban, amikor a férfi becsmérlő szavakat mond: Ja persze, már megint meg van neki.

Bánj úgy a hétköznapokban a nővel, ahogy más nőkkel!

Amikor a férfi más nővel kedvesen beszél, a nőnek az a baja, hogy a másik nő több tiszteletet kap, mint ő, aki mos, főz, takarít rá. Ezt pedig megaláztatásként veszi. Tehát, mindig udvariasnak kell lenni a feleséggel, pont úgy, mint a többi nővel.

Azzal sincsen probléma, ha egy férfi megnézi a nőket. Ám ezt ne a feleség oldalán tegye, hanem akkor, amikor nem látja. Ugyanis, ezt úgy éli meg a nő, hogy ő egy ,,vén csataló”, nem elég jó a férfinak, még jobban meg kell felelnie neki.

Ezért más nőre elismerően pillantani is megalázó a feleség oldalán. Az pedig alap, hogy meg kell várni vacsoránál azt, hogy a nő is leüljön az asztalhoz, hiszen nem azt kell vele éreztetni, hogy cseléd.

Az női nem gyengéje az erénye is egyben

A nő csacsog – és lehet, hogy sokszor butaságot. Ezt meg lehet élni úgy is, hogy milyen bájos, de úgy is, hogy bosszantó a butasága. A nőt érdekli a divat. Ezt meg lehet élni úgy is, hogy mennyi minden érdekli, jó tanácsokat tud adni majd, de úgy is, hogy értelméből ennyire futja, feleslegesen pazarolja vele az időt. A nők egy része nem vezet jól. Hát, tanítsd meg vezetni. Felvesz olyan cipőt, amiben fáj a lába, és a macskakövön nem tud menni, csak tipegni.

Tudd, hogy ezt érted teszi. A nő késik néha. Miért? Mert nem találta a megfelelő púdert, parfümöt, amit azért használ, hogy neked, a férfinak tetsszen. A nő néha nem logikus – ez viszont nem igaz. Egyszerűen csak másképp gondolkozik a férfi, és másként a nő. Ezen felül a nőnek jobb a beleérző képessége, ami mellőzi a logikát, de attól még működik.

A nő és a férfi sokat tanulhat egymástól. Leginkább a kezdeti időszakban, hiszen akkor még ott van katalizátorként az újdonság, a lángoló szerelem, a lojalitás. Fontos, hogy a nő és a férfi ki tudja egészíteni egymást, tanuljanak egymástól, de leginkább az a fontos, hogy megtanulják egymást.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást